Om Mig

Roligt att du hittat hit. Här på Investerarens.se kommer du kunna följa min resa mot att skapa ett ekonomiskt oberoende där jag inte är tvingad att gå till ett jobb för att betala för tak över huvudet och mat på bordet. Detta kommer jag göra främst genom ett gediget månadssparande i utdelande aktier eller pengamaskiner som jag gillar att kalla det. Varje månad summerar jag min ekonomi i  en månadsrapport där du kan ser hur utvecklingen varit hittils.

Vem är då jag?

Jag är en kille på 27 år som numera bor i ett hus tillsammans med min familj bestående av sambo, hund och numer vår lilla dotter som föddes i början på 2016. Resan hit har varit lång och lärorik där intresset för privatekonomi och sparande alltid funnits med.

I grunden har jag en civilingenjörsexamen vilket låter otroligt flashigt men är egentligen bara ett kvitto på att jag har lätt att lära mig saker och ta in information. Just nu arbetar jag som projektledare på ett lite större globalt företag. Jag tjänar inga fantasisummor med bor i en lite mindre stad där priserna på hus och liknande är betydligt lägre än i storstadsområdena. Vid sidan av detta så har jag en enskild firma som jag drivit i snart fem år. Detta är egentligen en hobby som jag lyckas tjäna pengar på vilket är fantastiskt roligt och det här med företagande är verkligen något jag älskar! I korta drag kan vi säga att jag i firman håller på med diverse webb och appprojekt som drar in lite fina extra slantar som sedan kan investeras i aktier.

När började mitt intresse för att bli ekonomiskt oberoende?

Jag har som sagt alltid varit intresserad av privatekonomi och har också alltid varit duktig på att spara pengar. Mina första aktier köpte jag som 17 åring och under dessa 10 år på börsen har jag nog lyckats göra alla misstag som går att göra. En otroligt lärorik skola som till slut gjorde att jag hamnade vid min investeringsfilosofi jag har idag, att helt enkelt fokusera på att spara så mycket det bara går av lönen för att sedan köpa aktier i stora välkända bolag som delar ut pengar år efter år och även är duktiga på att höja den utdelningen. Därmed struntar jag i att försöka tajma börsen eller liknande. Den här filosofin passar mig otroligt bra och gör att jag kan sova gott på nätterna och istället för att stirra på aktiekurser kan jag fokusera på sakerna som betyder något här i livet.

Vad är målet med pengamaskinerna?

Jag har i flera inlägg reflekterat kring vad det stora målet är med att vara ekonomiskt oberoende. Till en början handlade det mycket om att ha mycket pengar och kunna göra häftiga saker. Men med åren så har jag mer och mer insett att pengarna i sig inte gör mig lyckligare och alla saker som betytt allra mest här i livet har varit sådant som inte haft med pengar att göra.

Därför handlar ekonomiskt oberoende om att kunna styra över min egen tid precis så som jag vill. Om det är som nu att jag älskar mitt jobb och känner att jag utvecklas där så funkar det fint. Om jag sen känner att jag vill satsa helhjärtat på företagande, resa jorden runt med min familj eller skriva böcker, ja då kommer jag kunna göra det den dagen mina pengamaskiner är stora nog för att betala för allt. Just mot det jobbar jag mot och det är vad ekonomiskt oberoende innebär för mig.

Häng med på resan, jag lovar att det kommer svänga!

Om du vill komma i kontakt med mig så gör du det enklast via formuläret här på sidan. Jag är även aktiv på twitter där du snabbt och enkelt kan kontakta mig.

Min Twitter.