Vunnit högsta vinsten

Publicerad 11 februari, 2016

I fredags blev jag far till en underbar liten dotter och det är svårt att slå känslorna och värmen ögonblicket jag fick se henne för första gången. Jag är otroligt stolt och går runt i någon slags nöjdhet just nu. Det har blivit en hel del vuxenpoäng för min del bara det senaste året med villa och nu även bäbis vilket kommer lyfta den här bloggen till en ny dimension. Nu kommer kanske fler av er läsare känna igen er i min vardag, en vardag som helt klart har och kommer ändras en del framöver.

stockholmsbörsen 2016

Mitt i allt detta så tuffar ekonomin och sparandet på. Ju mer börsen faller desto mer taggad blir jag att spara och investera så mycket det bara går. Med dagens ras i bagaget så är vi ner närmare 26% från toppen i april förra året och för många är detta säkerligen en ny erfarenhet att investera i en ständigt fallande marknad. Hade det här hänt mig för bara något år sedan hade min portfölj kryllat med småbolag som jag nu säkert hade tvingats sälja i panik och med förlust. Idag består portföljen av stabila utdelare som jag snarare blir glad av att kunna köpa billigare.

Just nu är jag fullinvesterad och fortsätter att investera allt jag kan komma över. Jag har även passat på att vikta över preffar till vanliga aktier då det är dessa jag vill ha i det långa loppet och ser nu chansen efter alla kursras.

Vill även tillägga att jag precis öppnat en kapitalförsäkring barn till min dotter och där köpt hennes första aktier i HM, Nordea och Atlas. Ska bli otroligt roligt att bygga på hennes pengamaskin som har potential att bli riktigt stor på 18 år.


10 thoughts on “Vunnit högsta vinsten

 1. Spara För Livet

  Stort Grattis! Blev själv pappa för första gången för ca 4 månader sedan och det är det bästa som hänt mig men skillnad i vardagen är det verkligen.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tack och grattis själv! Ja det känns verkligen att det är en nytt härligt kapitel som påbörjats 🙂

   Reply
  1. Investeraren Post author

   Tack Hausse! Ja det kan verkligen behövas lite glädje i denna deppiga börs.

   Reply
 2. Vägen till Frihet

  Stort grattis!
  Visst är det en otroligt underbar känsla att få se och hålla sitt barn för första gången. En svårslagen upplevelse vill jag påstå! Passa på att njuta, dom små liven har nämligen en tendens att växa väldigt fort =)

  Mvh
  /Vägen till Frihet

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tack VTF!
   Ja den känslan var helt obeskrivbar och härlig. Det ska jag verkligen göra 🙂

   Reply
 3. Johan

  Grattis – härligt bli förälder! Själv har jag tre (alla med varsin Kapitalförsäkring Barn)! 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *