Vinnare på Börsen byter inte Strategi

Publicerad 20 augusti, 2014

99 bästa investerareHar nyligen läst ut boken Världens 99 bästa investerare som är skriven av Magnus Angenfelt. Måste säga att den var otroligt lättläst och den gav en hel del bra tips på hur några av världens bästa investerare byggt upp sina förmögenheter. En bok som gav en stor dos inspiration med andra ord!

En av de mest intressanta aspekterna som författaren lyfter fram är att även om många i boken har sitt egna sätt att investera och välja ut aktier på, så står alla fast vid sin strategi när den väl är vald. Det här är otroligt intressant då jag själv vet med mig att jag många gånger tidigare bytt strategi lite nu och då.

För min del handlar det ofta om att jag blir rastlös, att jag inte alltid har tålamod att månadsköpa utdelningsaktier utan ibland svänger om och köper tillväxtbolag i USA. Grundpelaren i min investeringsfilosofi är och ska alltid förbli att köpa stabila bolag som delar ut pengar till sina ägare och det här måste jag påminna mig själv om lite titt som tätt när ivern blir för stor.

Den här boken är utmärkt om du vill har tips och inspiration med för den delen, på hur du kan utforma din egna strategi. Förmodligen finns det inte en strategi som är helt perfekt för dig utan bäst är kanske att kombinera från flera olika investerare.

I korthet en bra och läsvärd bok som ger en mängd tips från de allra bästa på börsen.

Här hittar du boken hos Adlibris!

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *