Vilket drag i oljan

Publicerad 2 februari, 2015

Man kan verkligen säga att det är tvära kast just nu. Idag steg mitt största innehav Fred Olsen Energy med närmare 14%! På samma gång fick jag se Statoil stiga med runt 5% vilket tillsammans skickade upp aktieportföljen med 5%! Nu är jag väl medveten om att dessa bolag kan dyka minst lika snabbt och hårt så jag tar inte hem någon seger här inte. Men i vilket fall så är det en liten lättnad för stunden och jag ligger faktiskt över 4% plus på statoilinnehavet medan FOE nu ”bara” är -8% från break even.

Nu på fredag kommer Statoil med rapport vilket ska bli väldigt intressant. Jag hoppas den leverarar och framförallt inte skär in på några utdelningar. På samma sätt hoppas jag på Fred Olsens rapport nästa vecka. Hur som helst ska det bli skönt med lite riktmärken med tanke på det mesta nu är spekulationer från folk.

Jag har idag dragit igång företagsportföljen där 1500 kr stoppades in på ISKn för detta. Här tar jag ingen som helst hänsyn till att försöka tajma marknaden utan fonderna kommer köpas dyra som billiga. Här kan ni läsa mitt inlägg om denna portfölj.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *