Varje 1000 kr extra sparande kommer ge 250 000 kr!

Publicerad 19 mars, 2016

Ett av mina mål för i år är att nettospara 150 000 kr vid årets slut. Rent praktiskt så innebär det att jag ska ha satt in minst 150 000 kr till mina portföljer på Avanza. Detta är något jag lägger stor vikt vid då jag vill kunna investera så mycket som möjligt i utdelande aktier och just nu så är insättningarna av väldigt stor betydelse. Jag kan även konstaterat att det börjat bra hittills då jag satt in 15 000 kr var månad, vilket gett totalt 30 000 kr in bara under årets två första månader och det kommer inte bli sämre i mars.

Jag tycker att 15 000 kr är en bra summa att spara för min situation. Samtidigt så nöjer jag mig absolut inte där, utan försöker ständigt komma på sätt att tjäna några extra tusenlappar varje månad. Om man ändå lyckas spara så mycket som jag gör varje månad så kanske man tycker att en extra tusenlapp hit eller dit inte gör så stor skillnad. Sanningen är den att över tid så kommer ränta-på-ränta effekten göra underverk även på den extra tusenlappen och i slutändan vara av betydande storlek efter några år.

För att komma fram till vad en extra tusenlapp i sparande innebär över tid, så brukar jag leka med appen Sparlabbet. Det här är en otroligt simpel men bra app där du kan räkna ut hur mycket pengar du får beroende på kapital, ränta, tid och insättningar osv. Om vi tänker oss att jag skulle gå i pension när jag är 40 år, vilket är om lite mer än 12 år, vad skulle då varje extra tusenlapp innebära om jag får en avkastning på 8% per år?

Varje extra 1000 kr i månadssparande skulle ge mig 241 000 kr! 

sparlabbet app

En kvarts miljon extra! Ser du det på detta sätt så är det kanske ännu mer sporrande att försöka få ihop till den där extra tusenlappen varje månad. Två tusenlappar extra skulle ge en halv miljon extra.

Vad skulle du kunna göra för att spara undan eller tjäna några tusenlappar extra varje månad?


2 thoughts on “Varje 1000 kr extra sparande kommer ge 250 000 kr!

    1. Investeraren Post author

      Nej verkligen inte. Små slantar bli väldigt stora med tid och avkastning 🙂

      Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *