Vältajmad försäljning av SSAB

Publicerad 17 januari, 2015

Under förra hösten och framförallt kring början av december så sålde jag mina sista SSAB. Snittkursen blev runt 45-46 kr per aktie vilket idag visade sig vara en väldigt vältajmad försäljning. Idag står kursen i närmare 35 kronor.

Jag har ägt SSAB från och till i så många år samtidigt som den fortsätter att göra mig besviken gång på gång. Länge talade de flesta parametrarna emot SSAB så som dyra råvarupriser, svag USD mot SEK samt stora lager ute i världen vilket drog ner på efterfrågan. Idag däremot så har flera av dessa parametrar vänt vilket får ganska stor hävstångseffekt på SSABs resultat. Ändå så fortsätter aktien ner i källaren och många är nog skeptiska till om bolaget ens kommer kunna konkurera med sina höghållfasta produkter längre som nu är deras främsta vapen på stålmarknaden.

Hur som helst så måste jag säga att det börjar locka i fingrarna kring dessa nivåer. Visserligen så tror jag inte efterfrågan på stål är speciellt stor med tanke på att kina verkar börja dra ner på investeringarna. Det är en allmän oro ute i världen och oljeprisfallet lär säkerligen få en negativ effekt på stålets eftertraktelse.

Jag kommer i vilket fall som helst att bevaka bolaget och har satt larmkurs när aktien handlas under 33 kr. Vi får se om resan går så långt ner eller om det vänder upp mot 40 kr igen.

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *