Vad väljer du 100 000 kr i månaden eller 10 miljoner i handen?

Publicerad 13 augusti, 2014

Att vinna månadsklöver på Triss är skulle inte vara helt fel och därmed få ett tillskott varje månad. Om jag inte minns helt fel så kan du idag vinna hela 100 000 kr i månaden i ett visst antal år. Helt otroligt och snacka om investeringsmöjligheter detta skulle kunna leda till.

En intressant aspekt med detta är att du även kan välja att få en klumpsumma av vinsten, vilket då kommer vara aningen mindre än om du väljer att ta ut det i månaden.

Frågan är då, skulle du hellre välja 100 000 kronor i månaden i 10 år eller att få 10 miljoner direkt i handen? Vi förutsätter att det är skattefritt.

Inte helt lätt att välja men jag tror jag skulle välja 100 000 kr i månaden. Dels för att det skulle göra min ekonomi otroligt stark och jag skulle kunna investera pengarna stötvis på börsen. Skulle jag få 10 miljoner på en gång så är risken större att jag investerar för mycket på en gång och har jag oflyt och träffar en topp så kan det dröja många år innan jag är tillbaka där jag började.

Klumpsumman är dessutom mest intressant om jag skulle vilja köpa något väldigt dyrt kontant vilket inte känns aktuellt i dagsläget.

Samtidigt så är 10 år en lång period och jag borde lätt kunna få ut mer än 20% i avkastning under den perioden. Dock förutsätter det att jag investerar alla 10 miljoner vilket kanske inte är så troligt.

Vad skulle du valt 100 000 i månaden eller 10 miljoner i handen?


One thought on “Vad väljer du 100 000 kr i månaden eller 10 miljoner i handen?

  1. Hnwiaaa

    IF you would not use any of the money (in both cases) for the first 10 years but invest it only, then you should take the 10 million directly only if you can create an annual return above 3,87%.

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *