Vad ska jag göra med kommande insättningar

Publicerad 10 juni, 2015

Jag har stora planer att under de kommande 3 månaderna spara undan 50 000 kr från lön och övriga inkomster. Som det ser ut nu så kommer junilönen kunna bidra en hel del om nu inget oförutsett inträffar. När då en stor nettoinsättning dyker upp på kontot så börjar alltid funderingen hur dessa ska placeras. Just nu känns ju allt så dyrt och det är lätt att hitta på argument efter argument varför du inte ska köpa aktier just nu.

Samtidigt så har jag i ärlighetens namn haft denna känsla i 2-3 år. Jag tror nästan aldrig att det kommer finnas en börsperiod där jag känner att det just då är superläge att köpa. Visst om börsen fallit en tid kanske det känns lättare, men då kommer samtidigt skräcken att det kan falla mer infinna sig och oftast är det väldigt tvära kast under sådana perioden.

Nej svaret är som jag varit inne på så många gånger tidigare, att köpa regelbundet och strunta i värderingar. Nu har jag frångått den regeln en aning genom att senaste två månaderna köpt korta räntefonder samt en del preffer, men när sommarens slantar dyker in kommer en stor del i alla fall gå till att köpa fler utdelande aktier i min indexportfölj så mitt kassaflöde från investeringar kan öka frömver.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *