Vad är en rimlig sparkvot?

Publicerad 20 september, 2015

Jag har i och med mitt förra inlägg börjat fokusera allt mer på det här med sparkvoten, alltså hur stor del av mina inkomster som jag sparar varje månad. Av någon anledning så är det en parameter som fallit mellan stolarna vilket är väldigt underligt då det ju faktiskt är sparkvoten som bestämmer hur snabbt mina pengamaskiner byggs på varje månad. I samma veva så har jag börjat reflektera kring vad som är en rimlig målsättning för just sparkvoten.

Som det ser ut nu så siktar jag på att ha en kvot på över 65% varje månad. Då skulle jag vara nöjd. Samtidigt så hoppas jag kunna dopa det ännu mer vissa månader genom att vara extra sparsam.

Vad brukar du ha för sparkvot och vad är din målsättning?


4 thoughts on “Vad är en rimlig sparkvot?

 1. Kalle56

  Före och efter barn, är en sparkvot på 65% mycket bra! Med barn är det nog för mycket om du inte är en 10 taggare!

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Ja det känns som en bra nivå, samtidigt som man kan kämpa mot 70 nivån.

   Reply
 2. Kalle56

  The only way to build wealth is to have a gap between your ego and your income. Getting rich has little to do with your income and everything to do with your savings rate. And your savings rate is just the difference between your ego and your income. Keep the former in check and you should be fine over time.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Kloka ord kalle! Känns som sparkvot är en bra parameter att fokusera på 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *