Vad är din ursäkt till att inte börja spara?

Publicerad 16 februari, 2015

Hur kommer det sig att du inte spar några pengar varje månad? Vad är din ursäkt? Kanske har du byggt upp en levnadsstandard med dyr bil, dyrt boende och lyxig konsumtion som varje månad äter upp alla inkomster. Då kommer det krävas en hel del jobb, precis som jag jobbat med det senaste året, för att du ska få igång ett riktigt stort sparande.

Men varför sparar du inte ens lite grann? Jag är helt säker på att alla kan spara åtminstone några hundralappar varje månad. Det enda som krävs är att du anstränger dig lite och skipper utelunchen två gånger och tar med matlådan. Eller skippa kaffe, snus, cigarretter en vecka så har du en ganska fin slant den månaden att spara.

Det kanske känns meningslöst att spara några futtiga hundralappar varje månad, men tro mig, i längden kommer det göra underverk. Framförallt så kommer det göra underverk på din syn på sparande.

Väldigt många i min omgivning var till en början väldigt skeptiska till min syn på pengar. Den skilde sig liksom så kraftigt åt mot deras konsumtionslystna inställning, där de ofta var slut på kontot långt innan nästa lön trillade in. Jag brydde mig inte om att försöka ändra deras syn utan hoppades istället att de själva skulle få upptäcka fördelen med ett kontinuerligt sparande.

När de nu sett hur jag gått från ingenting, till en i deras ögon sett stor besparing har de helt ändrat inställning. Nu har både min bror, sambo samt några nära vänner börjat ställa allt mer frågor om aktier och sparande. Samtidigt som alla har öppnat ISK hos Avanza där dem varje månad för över pengar.

Framförallt min bror och vännerna levde länge från lön till lön. Nu har de på ett halvår byggt upp ett sparande de inte ens trodde var möjligt. När de dessutom ser resultaten så blir de än mer sporrade att spara, precis som det varit för mig. Nu kommer inte deras besparing från att deras aktier blivit mer värda, utan framförallt för att de varit duktiga och sparat en stor del varje lön. Det är där hela grunden läggs.

Så vad är din ursäkt till att inte spara? Ta ett första steg mot ett friare liv genom att öppna gratis ISK konto hos Avanza. Små steg i dag kommer göra underverk med tiden.

Klicka här för att läsa mer och öppna ett gratis ISK hos Avanza.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *