#uppesittarkväll mina aktieköp för lönen

Publicerad 24 juli, 2016

Jag är precis hemkommen efter en underbar dag som spenderats på stranden med familj och vänner. Passar verkligen på att njuta fullt ut av dessa dagar under semestern för tiden går fort och snart sitter man där igen bakom skrivbordet på jobbet.

Semestern har hittills varit en bra blandning mellan nöjen och små projekt här hemma, med lite mer tyngd på det förstnämnda. När det kommer till huset och arbetet där så har vi jobbat mycket med att fortsätta städa förråd och sälja saker via facebook. Helt otroligt vad pengar man kan få in på detta.

Har även passat på att läsa en hel del, både deckare men även mer börsrelaterade böcker och just nu har jag gett mig på Trading in the Zone som handlar om att ha rätt mental inställning när man gör affärer på börsen. Hittills har den bjudit på flera ögonöppnare och är rätt säker på att jag kommer ställa mig till skaran som hyllat denna bok.

För er som hänger på Twitter så har ni kanske stött på den härliga taggen #uppesittarkväll där vi berättar om vad som ska köpas dagen efter när lönen trillar in på kontot. Ett riktigt roligt initiativ som Investeraren Nicklas Andersson en gång myntade och som på senare tid även lyfts fram mycket av den grymma spararen miljonär innnan 30. Två riktigt duktiga personer som är väl värda att följa på twitter!

För min del så kommer jag skicka över 16 000 till Avanza i morgon via deras härliga funktion direktinsättning så pengarna dyker upp direkt. Har märkt att många är avvaktande just nu och flera verkar hålla på pengarna eller betala av portföljlån. Själv gör jag som jag alltid gjort och investerar allt som åker in. Pengarna ska arbeta och inte vara arbetslösa, och visst finns det risker som alltid på marknaden. Men då kan jag se fram emot billigare priser för alla insättningar jag kommer göra kommande månader. Enkelt beslut med andra ord.

Så vad ska jag då köpa. Denna månad har jag tänkt mig följande aktier och antal:

Baserat på senast betalda kurser för dessa så blir det strax över 16 000 kr, men givetvis kommer det variera åt antingen det ena eller andra håller i morgon när börsen öppnar. Valet till just dessa aktier är att jag försöker få någorlunda jämn sammansättning i portföljen och flera av dessa har sackat efter på sistone. Ingen djupare analys är så med andra ord.

Hur gör du med pengarna du sparar från lönen denna månad?


One thought on “#uppesittarkväll mina aktieköp för lönen

 1. Olaslayer

  Hej, alltid skönt med semester och familjelivet är väldigt underskattat.

  Vi lägger ca 6-12 varje månad och jag hade flyt och köpa preffar denna månaden då de gått upp tills nu :).
  Fördelar vikten mellan K2A, Akelius och Volati.

  ”However” denna månaden kommer det bli HM för hela slanten om det inte skjuter i höjden drastiskt. På dessa nivåer kan man inte se det som annat än guldmina :). Man brukar ju säga gå mot strömmen!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *