Tvåsamhet vid bygge av pengamaskin

Publicerad 28 juli, 2017

Jag och min sambo har nu varit tillsammans i lite drygt tre år. Under den här perioden har vi haft gemensam ekonomi i det avseendet att vi delat på många utgifter och där jag som tjänat mer även betalat en större del. Min sambo har nämligen studerat och kommer inom ett år vara färdig med sin utbildning. Detta öppnar upp väldigt fina möjligheter för pengamaskinen, då tanken är att jag och sambon tillsammans ska fortsätta bygga på denna.

Dubbel fart i bygget

När jag tänker på att jag vissa månader kunnat spara 15 000 kr till pengamaskinen samtidigt som vi endast haft en riktigt lön, så blir jag riktigt motiverad för vad vi framöver när även sambon börjar jobba heltid kommer kunna spara. Att kasta in 25 000 – 30 000 kr i olika sparkalkylatorer ger riktigt häftiga siffror med lite ränta och tid. Jag kan inte nog beskriva hur motiverad jag är att komma till den månaden när vi en månad kommer kunna skicka in 30 000 kr i nysparande och sen krydda med lite superlån på det.

Husrenovering börja bli färdigt

På samma gång så börjar renovering av huset bli färdigt till den grad att vi känner oss nöjda för stunden. Det är en sak att renovera för att det är absolut nödvändigt och en annan att göra det enbart för lyxen eller att det ser lite finare ut. Det senare är i mina ögon ren lyxkonsumption. Dock måste jag erkänna att jag gillar att förädla huset, även om jag mycket väl vet hur låsta pengarna ändå är som stoppas in i ett hus.

Som jag skrivit om så börjar motivationen byggas upp rejält igen vilket känns roligt. Har även plan på att starta upp ett aktiebolag framöver, men mer om det i ett senare inlägg.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *