Tunt sparande i början på året

Publicerad 21 januari, 2015

Hur taggad jag än är på att spara maximalt varje månad så inleder 2015 med ett duggregn i motvind känns det som. Många lite större utgifter kommer hamna de två första månaderna vilket gör att mitt kassaflöde är väldigt ansträngt. Det som framförallt tynger är:

  • Extra inbetalningar till CSN på ca 4100 kr varje månad.
  • Skatt på bilen kring 2900 kr.
  • Betala hotell till resorna ca 5000 kr.

När jag räknat på det så kommer det nätt och jämt gå plus minus noll nu i januari och förhoppningsvis något bättre med högre nettosparande i februari.

Men jag hänger inte läpp för det utan försöker istället hitta möjligheter att öka mina inkomster den närmsta tiden. Jag är faktiskt redan i full gång vilket har varit:

  • Försäljning av prylar jag inte använder, ca 1600 kr.
  • Jobbat övertid pga hög arbetsbelastning.

Har även ett par uppdrag på väg in i firman som jag hoppas kommer ge några tusenlappar extra. Så trots den extremt tunga utgiftsidan denna månad så kan det reda ut sig ganska bra ändå.

Men blickar jag ytterligare några månader fram så har jag väldigt stor förhoppning på att katalysera sparande.  I april slipper jag betala mer extra till CSN vilket direkt kommer ge 4100 kr per månad att investera. Utöver det så har jag även en annan stor förändring på gång vilket kan sänka våra kostnader rejält.

Men mer om det senare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *