Trustbuddy – nästa krydda i portföljen?

Publicerad 28 augusti, 2014

Det händer titt som tätt att jag springer på ett relativt nytt bolag som verkar ha en intressant affärsmodell och därför kan vara värt en liten chanspost i, en så kallad krydda i portföljen. Det senaste bolaget som passar in i den kategorin är TrustBuddy, ett företag som håller på med så kallade peer-to-peer lån. Det innebär kort och gott att du, jag och vem som helst egentligen kan låna ut pengar till bättre behövande som då tvingas betala en väldigt hög ränta för kalaset.

TrustBuddy som företag agerar sedan mellanhand och ser till att din insättning hos dem fördelas över en massa låntagare för att minska kreditrisken. Enligt deras hemsida så ger detta en snittavkastning på 12% per år där kreditförluster är inräknat. Jag vet flera som testat detta och som hittills fått betydligt högre avkastning än så.

Med andra ord finns det två intressanta investeringsmöjligheter här:

 • Investera i bolaget och köpa Trustbuddy aktier.
 • Lån ut pengar via deras tjänst och förväntas få ca 12% i avkastning per år.

Bolaget växer så det knakar och expanderar i flera länder för tillfället. I dagsläget är de värderade till ca 500 miljoner och gör ingen större vinst. Jämför man med liknande företag ute i världen baserat på omsättning så är detta en låg värdering.

Det är en del jobb kvar för att jag ska välja att investera i bolaget, men jag har i alla fall fått upp det på radarn och ska helt klart kika vidare.

Vad anser du om TrustBuddy, är det en potentiell raket?


2 thoughts on “Trustbuddy – nästa krydda i portföljen?

 1. Aktieingenjören

  Googla trustbuddy+flashback och kolla i tråden i företagsskvallerforumet innan du gör något.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Gjorde faktiskt detta igår och det verkar vara ett otroligt dåligt skött bolag. Även om affärsmodellen är bra så verkar dem bete sig vidrigt mot sina kunder. Tack för tipset!

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *