TradeDoubler påväg mot avgrunden

Publicerad 18 augusti, 2014

Jag har länge följ bolaget TradeDoubler som är noterat på Stockholmsbörsens Small cap lista. Inte för att jag äger aktier i bolaget utan mer som åskådare då jag själv är verksam inom affiliatemarketing och använder TradeDoubler i mitt företag.

aktiekurs tradedoubler

För er som följt bolaget på börsen så är det en dyster utveckling vi sett där kursen helt enkelt speglar en rad negativa nyheter som marknaden mött den senaste tiden. I mina ögon befinner sig bolaget i en djup kris där de idag står utan många ledande befattningar. VD Rob Wilson slutade tidigare i år varav bolaget endast har en tillförodnad VDn sedan dess. Därefter är namnen många på nyckelpersoner som hoppat av bolaget.

Så första frågan som dyker upp är vilka viktiga personer är kvar i den sjunkande båten? Vilka ska kunna få rätsida på alla problem?

Dåliga Tjänster

Väljer jag att kika på TradeDoubler utifrån aspekten att jag faktikst använder deras tjänster i mitt företag så förstår jag varför aktien och bolaget utvecklats som det gjort.

Personligen tycker jag deras tjänster är invecklade och de har en väldigt otydlig struktur på sina produkter. I alla för mig som publicist. TradeDoubler är beroende av att annonsörer ansluter sig till deras nätverk och använder alla oss publicister som kanaler för sina tjänster. Här har vi kunnat se flera större annonsörer säga upp sitt samarbete med TradeDoubler för att istället dyka upp hos konkurrenter som jag trodde var betydligt mindre. Verkligen inget gott tecken.

Nej jag har verkligen svårt att se vad som ska vända det sjunkade skeppet TradeDoubler. Om jag ska hitta någon ljusglimt så är det att två starka ägare dykt upp på senare år. Dels Monterro men även Henrik Kvick som sitter med i styrelsen för 203 Web Group som är ett bolag jag gillar. Dock verkar inte ens detta ha fått någon positiv inverkan.

Bolaget har mycket pengar i kassan, men dessa tar slut snabbt och även om de jobbar med att minska kostnaderna så är det i mina ögon meningslöst när deras intäkter minskar på grund av dåliga tjänster. Nej jag håller mig borta från denna aktie i alla fall.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *