Tjänsteresa och dags att fimpa SSAB?

Publicerad 19 november, 2014

Det har dykt upp en spännande möjlighet på jobbet som innebär om allt går som det ska att jag och en kollega kommer resa iväg till Danmark nästa helg för jobb. Detta är riktigt roligt på många sätt, dels så älskar jag att resa och upptäcka nya platser, dessutom kommer det ge ett fint tillskott och betala av en stor del av flygbiljetten till Thailand. Inte fy skam med andra ord.

Det komma innebära en hel del jobb men det är det värt kan jag tycka. Att bo på hotell är inte heller fel. Förhoppningsvis kan jag hålla omkostnaderna nere som annars alltid finns där när man är på resande fot.

Har på senare tid börjat fundera på att göra mig av med SSAB för gott. Denna aktie har jag ägt i så många herrans år i väntan på att branschen ska vända. Nu tycker jag alla parametrar talar för just SSAB men samtidigt så tar aktie stryk gång på gång samtidigt som övriga börsen går upp. I värsta fall så säljer jag precis innan resan mot hundralappen går, eller så gör jag mig av med ett bolag som kommer fortsätta stampa med lönsamhetsproblem i en lång tid framöver. Har inte helt bestämt mig än men i så fall blir det att sälja hela innehavet och låta pengarna vila i räntefond så länge.

Samtidigt så känns räntefond som ett tråkigt alternativ men kan vara bra att ha en hyfsad buffert i fall vi får liknande fall som vi såg nyligen.

 


4 thoughts on “Tjänsteresa och dags att fimpa SSAB?

 1. Christer Larsson

  En person stegade in på banken 20 nov 2008 och bad om att få köpa SSAB A. Denne lyckades ”sno” åt sig ett antal. Lade dessa i byrålådan för att på 6-årsdagen i morgon lösa in dem. Blir vederbörande rik ? Njaa med dagens stängningskurs på 51 kr så blir överskottet 1,70 per aktie exkl ev utdelningar. (köptes på 49,30 vilket för övrigt var dagslägsta). Under resans gång har det varit berg o dalbana. Kan nämnas att man i juni-09 fick 110,50. Året därpå kunde man få 136,10. 2011 landade kursen på 117,10. Därefter har det varit rejält utför. 2012 i feb kurs 76,60. i År som högst 71,80. Studerar man historiken så har det funnits ypperliga tillfällen att göra sig en hacka. Men ett byrålåde ägande har inte varit någon hit i denna aktie. I princip 6 års sparande bortkastat.
  Nu vet jag inte på vilka premisser du handlar aktier men det är aldrig fel att ha ett diagram att titta i / på.
  Skall man behålla eller sälja ? Det avgör var och en själv ! Oavsett så Lycka Till…

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tack för din kommentar Christer. Jag är väldigt kluven till SSAB just nu. Å ena sidan så tycker jag alla parametrar pekar i rätt riktning tillsammans med att de kommer kunna spara en masa pengar via synergieffekter efter förvärvet här nyligen. Å andra sidan så är branschen rejält pressad och folk hatar SSAB aktien verkar det som. Hmm inte lätt detta.

   Reply
 2. Calle

  Köper konjunkturkänsliga bolag på maxvinst får man skylla sig själv. Nu gäller det nästan tvärt om.

  Ha lite tålamod

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *