Tjänsteresa och aktieaffärer

Publicerad 15 maj, 2016

Nu var det ett tag sedan jag skrev senast och det beror på att jag varit bortrest i veckan på tjänsteresa. Där har det blivit långa arbetsdagar vilket varit tröttsamt men samtidigt är lovande inför månadens sparkvot. Som månadsutmaning i maj har jag satt ett ganska tufft mål att spara undan 20 000 kr på Avanza. Det som gör det extra tufft är att vi i familjen faktiskt gått lite bananas häromdagen och köpte en massa utemöbler till huset. För mig är sommaren och möjligheten att kunna sitta ute på vår fina terass riktig livskvalitet och lite av anledningen till att jag köpte just det här huset. Samtidigt vet jag hur mycket tid vi kommer spendera där med familj och vänner, så därför fick det bli två stycken möbelset tillsammans med lite annat krams som tillsammans landade på ca 10 000 kr.

Så hur ska jag nu kunna rädda sparkvoten för månaden? Som ni förstår så är jag nu ännu mer taggad på att försöka dra in mer pengar och på så vis rädda upp månaden, men vi har lite krockkuddar faktiskt som gör att smällen för månaden inte blir så stor som man kanske tror. Dels så sparar vi varje månad på huskontot, pengar som vi bokför som utgifter men som alltså är ett sparande för renoveringar och saker till huset helt enkelt. Så där har vi en slant som täcker upp. Sedan så har jag givetvis betalat kalaset med ett betalkort som inte bara ger mig 1% på beloppet tillbaka, utan även låter oss betala i slutet på nästa månad eftersom brytpunkten gick dagarna innan köpet. Jag kan alltså lite snyggt dela upp kostaderna mellan denna och nästa månad. Men trots detta så kommer sparmålet bli tufft.

Senaste tidens aktieaffärer

Jag har efter den senaste tidens tapp på börsen handlat lite smått i bolag som tagit extra stryk i min Svenska pengamaskin. Utöver det så har det även trillat in en del utdelning och mer kommer det i veckan. För denna så har jag valt att plocka in Skanska som nykomling i portföljen. Jag hade tidigare NCC som fick representera byggbolagen i portföljen, men då jag tyckte bolaget blev så pass mer rörigt efter uppdelning och ändrat utdelningsmål så sålde jag den och stod alltså länge utan byggaktie. Nu tar istället Skanska den platsen och målet är att över en tid nu byggda upp innehavet så att den hamnar i storlek med de andra aktierna. Räknar med att detta kommer ta ett par månader av köpande.

Ser fram emot veckan som kommer då det trillar in en hel del fina utdelningar som givetvis ska återinvesteras på en gång.


2 thoughts on “Tjänsteresa och aktieaffärer

 1. Anders Pengaregn

  Härligt att du är ”tillbaka”, du var saknad när det var tyst på bloggen.

  Skanska är ett trevligt bolag tycker jag och jag kommer också fylla på i dom i ur och skur.

  MvH Pengaregn

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tack Anders!
   Helt klart, kommer bli en hel del Skanska köp framöver.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *