Tjänsteresa ger klirr i kassan

Publicerad 3 december, 2014

Helgen som var innebar tjänsteresa för min del. Totalt blev det närmare 17 timmar jobb på lördag och söndag vilket kommer innebära ett fint tillskott till decemberlönen. På grund av det hårda arbetet så blev det inte heller mycket pengar spenderade utan det enda förutom någon måltid som jag köpte, var en ny Whisky till hyllan. Detta är ett intresse jag fått på senare år att samla på Whisky. Den här gången fick det bli Talisker Dark Storm som är en taxfree whisky och kan således endast köpas på exempelvis flygplatser.

Jag har tröttnat ur rejält på SSAB och har i dagarna gjort mig av med den för gott. Detta är en aktie jag ägt vid ett flertal tillfällen och varje gång har det resulterat i att jag sålt med förlust. Så även denna gång men nu tänker jag aldrig mer röra i skitaktien. Jag vet ärligt talat inte vad som styr aktiekursen för i dagsläget så talar alla parametrar för bolaget vilket knappast speglats i aktiekursen.

För dessa pengar kommer jag börja köpa Statoil som är ett stort och välskött oljebolag som ger över 5% i direktavkastning i dagsläget som dessutom betalas ut kvartalsvis. Här har vi sett lite rea vilket är helt motiverat med tanke på det kraschade oljepriset.

Det innebär att jag blir än mer exponerad mot oljemarknaden i och med mina innehav i både Bonheur och Fred Olsen Energy sedan tidigare. Skulle oljemarknaden stabiliseras och skicka tillbaka oljepriset mot 100 dollar per fat skulle det kunna få en väldigt fin skjuts på min portfölj. Men här gäller det att ha tålamod.

I december kommer även arvodet från styrelsearbetet att trilla in så förhoppningsvis kommer jag ha en stor slant att placera i slutet på månaden.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *