Tjäna mer pengar

Publicerad 14 november, 2014

Jag blir mer och mer taggad på att försöka tjäna mer pengar för att sedan kunna spara mer i både fonder och aktier. Något som är positivt på den fronten är att jag har väldigt mycket att göra på jobbet just nu vilket har inneburit lite övertid och därför ett fint tillskott på lönen. Även den här månaden ser det ut att bli ett litet extra tillskott på lönen.

Samtidigt har jag den enskilda firman där det trillar in pengar lite mer oregelbundet. Så ibland kan det trilla in ett par tusen mitt i månaden. Det har nyligen ramlat in några tusen och jag är sugen att skicka över ca 2000 kr av dessa på min nyskapta fondportfölj. Detta är en ISK där jag för tillfället sparar i två fonder, med jämn fördelning mellan dessa.

Fonderna jag sparar i har låga avgifter vilket är väldigt viktigt, samtidigt som de verkar stå sig bra mot konkurrenter. Båda har jag fått tips om i Privata Affärer som jag har en testprenumeration på. För övrigt en väldigt bra tidning om privatekonomi!

Fonderna jag har i min nya portfölj är:

Båda dessa är fonder med låga avgifter mot jämförbara fonder så jag tror det kan vara ett bra komplement till mina aktier i kapitalförsäkringen.

Men åter till temat att tjäna mer pengar så funderar jag på hur jag kan dra in ytterligare slantar som kan investeras. Saker som direkt slår mig är:

  • Jobba mer övertid.
  • Sälja prylar jag inte använder.

Ska göra en ny översyn och se vad jag kan sälja. Gick inge vidare bra med att sälja kurslitteraturen sist utan det var mer jobb än vad det gav. Då är en timme övertid mer välinvesterad.

Hur gör du för att tjäna mer pengar?


2 thoughts on “Tjäna mer pengar

  1. Investeraren Post author

    Jobbar som ingenjör på ett stort svenskt företag. 🙂

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *