100 000 kr i månaden från aktieutdelningar

Publicerad 14 februari, 2016

Högsta vinsten du kan få på Triss är att erhålla 100 000 kr i månaden i ett antal år. En fantasilös summa som många skulle kunna leva väldigt gott på. För många skulle det innebära en inkomst som kanske överstiger både din och sambons gemensamma och däröver bli en rejäl slant över. Med en extra inkomst på 100 000 kr varje månad skulle du helt klart behöva oroa dig mindre över ekonomin samtidigt som oändligt många dörrar skulle öppna upp sig för dig.

Men det är få förunnat att vinna högsta vinsten på triss och en extra inkomst på 100 000 kr blir för många en väldigt avlägsen dröm. Eller?

Går det att bygga en pengamaskin som ger 100 000 kr i månaden?

Ni som följer mig vet att jag bygger dag och natt på mina pengamaskiner bestående av utdelande aktier. Varje extra slant jag kan tjäna varje månad samtidigt som jag lyckas spara någon krona på utgifter som uteblir så har jag möjlighet att öka tillväxttakten på min pengamaskin. Något som man snart inser när man börjar bygga på sin pengamaskin är att det går ganska segt till en början. Det kommer in några hundralappar extra varje månad vilket känns otroligt lite i förhållande till alla tusenlappar du stoppat in i maskinen. Segheten sitter i ganska länge och det är stor risk att vi hoppas av innan det roliga börjar.

Pengamaskinen har nämligen en inbyggd funktion som är smått genialisk. En funktion som verkar värdelös till en början och tråkar ut oss, men som om vi låter den arbeta på riktigt kommer få oss att tappa hakan. Jag pratar givetvis om ränta-på-ränta effekten!

Åter till frågan i rubriken. Är det möjligt att från grunden bygga en pengamaskin från grunden som efter ett tag ger utdelningar motsvarande 100 000 kr i månaden rätt ner i handen? Visst är det möjligt! Så länge du ser till att maskinen får använda ränta-på-ränta effekten fullt ut!

Jag brukar ganska ofta snöa ner mig i excel och räkna på olika fall, inte minst där aktier och utdelningar finns med. En sådan kalkyl som jag har kallar jag för sparplan där jag kan räkna på hur mycket utdelning jag förväntas få utifrån några parametrar. Innan jag berättar vidare så kan vi ta oss en titt. Här ser du hur mycket utdelning jag förväntas få om jag sparar ett visst belopp varje månad, återinvesterar utdelningarna samt ser kapitalet växa med en viss procent.

100 000 kr i aktieutdelning

Om jag fortsätter i den takt jag gör så är det fullt möjligt att när jag är 50 plocka ut en extra slant på över 100 000 kr varje månad! Det här är ränta-på-ränta effekten och lägg märke till hur lite utdelningen växer till en början, bara för att explodera mot slutet. Se därför till att du håller ut så du får vara med och den där häftiga ränta-på-ränta effekten till fullo.

Redan när jag är i mitten av mina 30 så kommer jag kunna betala alla våra fasta kostnader med utdelningar enbart, en frihet bara det som skulle innebära att jag kan satsa på vad jag vill utan att känna någon ekonomisk press. Väntar jag närmare mina 40 så skulle jag kunna plocka ut en fin månadslön som är i klass med den jag har idag.

Men det allra häftigast är som sagt om jag väntar lite till. För de där sista åren gör helt otroliga saker med kapitalet och bara tanken på att kunna plocka ut 10-15 tusen mer per månad bara genom att jobba ett år till är ju otroligt lockande.

Kort om hur jag räknat

Det jag förutsatt i dessa beräkningar är:

 • Nettosparar 15 000 kr per månad.
 • Kapitalet under ”början år” växer med 8% per år.
 • Direktavkastningen är 4,5% och beloppet under ”slutet år” lägger till den årliga direktavkastningen baserat på värdet vid årets början. Rent teoretiskt kommer viss del av insättningarna också generera direktavkastning.

Modellen är givetvis inte vattentät. Jag har bortsett från skatt på ISK och Courtage vilka kommer påverka resultatet. Men samtidigt så har jag som sagt inte räknat på att viss del av insättningarna ger utdelningen redan första året. Oavsett så visar den på hur otroligt häftigt det här med ränta-på-ränta effekten är och hur rika vi kan bli på det.

Hur stor är din trissvinst?

Jag kommer förmodligen börja leva på utdelningarna långt innan de ger 100 000 kr. Redan om ett par år kommer de underlätta rejält i vår ekonomi om vi skulle vilja. Men tanken på att möjligheten finns där gör mig otroligt taggad.

Vad skulle du göra om du fick 100 000 kr extra varje månad?


9 thoughts on “100 000 kr i månaden från aktieutdelningar

 1. MRJW

  Hej.
  Efter att jag nu är helt skuldfri med inga huslån eller billån så sätter jag alla sparpengar i aktier och har samma plan som dig, att kunna lever på utdelningarna. Men jag tror du räknar tokfel om du räknar med att aktiernas värde(=kurser) ökar med 8,5% per år.

  Om man räknar med att köpa genom alla toppar och dalar så borde man kunna se ungefär hur medelvärdet ökat genom åren. Kollar man 20 år tillbaka i Avanza på OMX30 (utan utdelning) och lägger en ”trendlinje” så ser man att den går från 550 till 1250 på 20 år, vilket är 127% och cirka 4% per år. Dra sedan bort ISK-skatten på minst 0,5% så har du kanske 3,5% ökning per år i medeltal.

  Vad tror du om det, kan det vara mer rimligt?

  MVH

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Snyggt att du är skuldfri! Hur länge har du jobbat med att få ner skulderna eller har du lyckats genom att sälja en bostad med stor vinst eller så?

   Jag tror du räknar helt rätt, min kalkyl är otroligt optimistisk även om man med lite ”tur” och stockpicking kanske skulle kunna träffa dessa siffror. Men tror din uträkning är betydligt mer rimlig 🙂

   Reply
   1. MRJ

    Tack 🙂
    Bilskulder har jag faktiskt aldrig haft, har alltid köpt kontant och valt bil efter plånboken. Med huset har det väl varit så att jag ägt det länge (köpt vid betydligt lägre pris än i dagsläget), aldrig ökat på skulden vid renoveringar och istället amorterat neråt i rätt hög takt.

    Har inte haft någon fantasilön heller, men utslaget med lön och bonus så kanske runt 20.000 kr när jag började jobba till nu 38.000 kr/mån efter skatt. Hemligheten är såklart att låta bli att spendera pengar i onödan och det har jag haft med mig sen jag var barn och aldrig behövt kämpa med.

    Räknar jag lite snabbt på det så har jag jobbat i cirka 15 år och kanske sparat i medel 20.000 kr/månad, vilket ger 3.6 miljoner och i det ryms såklart både huset, bilar, renoveringar och även semestrar och att nu en liten del finns på mitt ISK-konto.

    Det jag ”ångrar” idag är väl att jag inte fick upp ögonen för börsen tidigare, såg det mer som ”gambling” och hade hellre pengarna på banken, vilket gjort att de inte vuxit någon nämnvärt. Hade jag sparat på börsen direkt när jag började jobba, hade jag haft mer pengar än idag – men jag kan heller inte klaga på min nuvarande situation heller.

    MVH

    Reply
    1. Investeraren Post author

     Du verkar ha en väldigt sund inställning till pengar och ekonomi. Sen att du är skuldfri och kan sätta undan så mycket varje månad gör ju att du har en guldsits många drömmer om (jag inräknat). Får man fråga hur länge du jobbat och inom vad med tanke på den fina löneutvecklingen?

     Reply
   1. Investeraren Post author

    Jag kommer uppdatera er kring läget i ett kommande inlägg. Så tills dess får ni hålla ut.

    Tack för din kommentar! 😊

    Reply
 2. Tryggpension

  Hej

  Snyggt Excelark och kul att se hur utdelningarna växer med åren!
  Själv är jag urdålig på Excel, sådana här beräkningar och matematik överhuvudtaget, så jag undrar om du har förslag på hur jag kan göra en liknande enkel uträkning i Excel som du gjort?

  Tryggpension

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Tack Tryggpension!
   Jag skulle kunna lägga över denna uträkning i ett eget excelark och skicka över till dig.

   Skicka ett mail till mig via kontaktsidan här på investerarens så ser jag din adress och kan skicka den dit. 🙂

   Reply
 3. Albin

  Hej är en grabb på 20 år och jag undrar om du skulle vilja och ha tid att kontakta mig via Mail och låta mig ställa några frågor om hur du hade gjort om du var i min sits. Vill börja spara men vet inte exakt i vilken form. Jag har sedan tidigare fonder via Swedbank och funderar om det kan vara värt att sälja dem för att sedan flytta pengarna till ett ISK på Avanza.

  Mvh Albin

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *