Telia får lämna Pengamaskinen

Publicerad 6 april, 2016

Just nu är jag inne i en väldigt intensiv arbetsperiod. Egentligen inget mig emot då jag gillar när det är mycket att göra och egentligen då jag får allra mest gjort. Som nybliven småbarnsfar så innebär det att större delen av övertiden betas av på tidig morgon då jag försöker börja tidigare och inte sluta allt för sent. Som den morgonmänniska jag är så är det givetvis inga problem det heller.

Även om lönen som kommer från dessa timmar kommer räknas till nästa månads sparkvot för mig, så är jag ändå riktigt taggad att även snygga till dem siffrorna. Bortsett från bilen som spökar så tror och hoppas jag inte att det ska dyka upp några tunga utgiftsposter. Även om det gör det så har vi en liten kassabuffert som kan täcka upp en del.

Jag och sambon kommer även ta en kik i källaren i helgen för att sälja av lite möbler som vi inte hittat någon plats till i nya huset. Inte mig emot! Kan istället bli lite fler Nordea, HM eller Tele2 aktier.

Igår gjorde jag slag i saken och kastade ut Telia från den Svenska Pengamaskinen. Det här är något som jag tänkt göra länge och ända sedan Telia gick ut med att dagens utdelning på 3 kr kommer vara svår att hållas över tid, utan en utdelning om 2 kr är att vänta så slutade jag månadsspara i denna. Jag vill ju såklart ha tillväxt och ökande utdelningar över tid, precis som att vi vill ha löneökning på jobbet varje år.

Affären i Telia blev i princip en plus-minus-noll affär, några kronor upp på sin höjd. För pengarna fyllde jag istället på i alla övriga bolag i Pengamaskin Sverige som ni kan se här. För att hålla samma fördelning som innan utnyttjade jag även ca 2600 kr från krediten som är Avanzas Superlån. Belåningen ligger kvar kring ca 3% vilket jag absolut inte är obekväm utan snarare räknar med att utöka ju mer börsen faller.


2 thoughts on “Telia får lämna Pengamaskinen

 1. Utdelningsstugan

  Hej Investerarens,

  Jag tror det var ett klokt beslut att slänga ut Telia. Det är många bloggkollegor som äger Telia, antagligen för dess fina direktavkastning och stabilitet. Jag tycker dock att den känns lite svagare för vart år och en utdelningsäkning är nog att vänta inom en inte allt för avlägsen framtid. Jag har själv aldrig ägt Telia just av avsaknaden av tillväxt i bolaget. Vi har mycket liknande aktier och tycker precis som du att tillväxten är en viktig faktor när man väljer bolag.

  Må väl!

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej!
   Ja det känns helt rätt, även om det är ett fint bolag så blir det mer som ett räntepapper om de inte kan tjäna mer pengar och höja utdelningen framöver. men vem vet 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *