Stundande pappaledighet

Publicerad 9 oktober, 2016

Efter att min sambo varit hemma med vårt barn i snart ett år, blir det i november min tur att gå hem ett par månader. Detta är något jag ser oerhört mycket fram emot, samtidigt som det kommer bli en rejäl omställning. Det ska bli intressant att se vilja nya rutiner jag skaffar, då jag är en rutinmänniska som gärna vill ha ordning och reda. Så att sova till 11 om dagarna kommer det inte bli, även om våran lille väljer att göra det.

Detta kommer ju även bli en skillnad rent ekonomiskt och innebära betydligt mindre pengar in. Har faktiskt inte räknat på detta ännu, men tanken är att jag ska göra en liten budget så jag vet vad jag har och röra mig med och se vad som kommer kunna sparas. Jag hoppas lönen som trillar in nu i oktober kommer vara riktigt bra och göra så jag kan trycka in rejält med pengar till pengamaskinerna innan pappaledigheten börjar.

Samtidigt så ser jag goda möjligheter i att testa på livet som ”fri” ett tag. Sen är jag fullt medveten om att det är ett heltidsjobb i sig att ta hand om en 1 åring, men ändå. Min plan är även att jag ska få mer tid till bloggen och företaget. Förhoppningen är att kunna jobba lite tidiga morgnar när lillen fortfarande sover. Så det ska bli klart spännande att se hur det utvecklar sig.

Sen har jag även en ambition att läsa en hel del ekonomiböcker under min ledighet. Ska kolla runt lite och skapa en inköpslista som jag kan publicera sen. Så ett par veckors jobb återstår sen blir det lite långledigt!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *