Strukturen på mina aktieportföljer

Publicerad 13 juli, 2015

Idag fick jag mig en rejäl tankeställare när jag började fundera kring hur jag strukturerat mina portföljer. Väljer man som jag att investera i ISK och KF så byggs ju dessa upp i ett skatteskal där man inte kan flytta pengar hur som helst utan att det beskattas extra. Som det ser ut idag har jag fyra stycken portföljer (Har valt att döpa om två av dem idag):

  • Pengamaskin Sverige (Består av 11 st svenska indextunga utdelare)
  • Pengamaskin Global (Kapitalförsäkring med blandade svenska som utlänska bolag)
  • Fondportföljen
  • Företagsportföljen

Egentligen spelar det inte så stor roll att jag valt att placera de Svenska innehaven i en portfölj och de utlänska i en KF. När det kommer till mina amerikanska utdelare så är det av skatteskäl fördelar att ha dem i en KF kontra en ISK. Dock uppstår ett litet problem när jag har bolagen i skilda skal på detta sätt, nämligen att utdelningar från exempelvis Pengamaskin Global inte kan köpa aktier som finns i Pengamaskin Sverige.

Detta är något som stör mig en aning, men samtidigt något jag får acceptera. Det känns egentligen som att jag övertänker detta en aning, jag får helt enkelt återinvestera utdelningar i bolag från respektige portfölj.

Hur tacklar du problemet med att ha utdelande bolag i olika portföljer med skatteskal som KF/ISK? 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *