Strategi för att bli miljonär

Publicerad 6 oktober, 2013

Att bli miljonär är långt ifrån omöjligt. Jag tror dock att det är viktigt att ha en plan och strategi för att nå dit.

Du kanske undrar varför jag valt just en miljon som mål innan jag fyller 30. Egentligen så är det inget speciellt med just den siffran, utan det handlar snarare om att ha ett så kallat smart mål som är mätbart. Hade jag sagt bli ekonomiskt oberoende så är det mer otydligt och svårt att veta när man faktiskt uppnått det.

Därför känns en miljon som en symbolisk och ett bra mål som är utmanande men realistiskt.

Vad är då min strategi för att nå till den där första miljonen?

En stor del av min inkomst varje månad, både från lönen, företaget och utdelningar kommer att investeras i aktier eller andra tillgångar. Jag är ganska aggressiv när det kommer till att investera mycket, så därför kommer mycket av pengarna gå till kapitalförsäkringen.

Om Börsen känns dyr så händer det att jag amorterar en summa den månaden, något jag gjort nu på slutet då jag amorterat ned billånet med ca 10 000 den sista månaden, just för att börsen stigit kraftigt nu på slutet vilket gör att det blivit svårare att hitta köpvärda aktier.

Jag tänkte prata mer om min investeringsfilosofi i ett eget inlägg, men enkelt sett så försöker jag att vara långsiktig i mina investeringar, även om det finns en krydda eller två i portföljen. Hög utdelning är också något jag eftersträvar då ett annat mål är att portföljens utdelningar i framtiden ska kunna försörja oss om jag känner för det.

Nu när jag investerat i ett antal år så vet jag att börsen kommer svänga. Portföljens värde kommer i perioder sjunka vilket kommer svida att se på, samtidigt som det är då köplägena dyker upp.

Som Warren Buffet ofta säger så försöker jag inte dansa in och ut ur marknaden för att försöka träffa toppar och bottnar. I mina ögon är det lönlöst och otroligt svårt i längden.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *