Startar fondportfölj för Firman

Publicerad 26 januari, 2015

Som ni läst om tidigare så driver jag en Enskild firma vid sidan av allt annat jag pysslar med. För att dra historien kort så är det mitt intresse för webben och att skapa hemsidor som blivit så pass lönsamt att jag startat ett företag kring det.

Hittills har det varit så att överskottet från firman har kastats in på Avanza lite nu och då, där det sedan blandats med övrigt nettosparande. Men för att nu skilja dessa åt och dessutom få en bra bild över hur mycket firman faktiskt ger mig kommer jag från och med i år starta ett till ISK hos Avanza där enbart pengar från firman kommer placeras.

För att göra det hela enkelt så kommer jag placera dessa i 3 olika fonder. Tanken är att göra en lite bredare fondportfölj rent geografiskt, där den stora gemensamma nämnaren är att dessa fonder alla har låga avgifter samt i princip är indexkramare. Jag tror i alla fall att det är svårt att slå index för aktivt förvaltade fonder när de har en betydligt större avgift att räkna med.

De fonder jag valt är:

Detta ska bli ett riktigt roligt projekt att driva. Nu är det inte säkert att jag kommer kunna sätta in pengar just varje månad, utan det blir kanske klumpvis eller lite sporadiskt.

Vad tror du om fondvalet? Kom gärna med en kommentar!


2 thoughts on “Startar fondportfölj för Firman

  1. Pingback: Vilket drag i oljan - Investerarens.se

  2. Pingback: Lördagsfunderingar - Investerarens.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *