Starta hösten med att städa och sälja saker

Publicerad 31 augusti, 2017

Något som jag och sambon verkligen fått rutin på är att flera gånger per år gå igenom våra prylar och sälja det som inte används. Jag vet inte hur många barnleksaker som barnen aldrig lekt med, eller kläder som på sin höjd burits en gång. Istället för att låta dessa samla damm så går det att göra både miljön, någon annan och sin plånbok en rejäl tjänst. Som wannabe minimalist är det även en riktigt härligt känsla att inte ha massa prylar och saker som står och samlar damm i alla hörn och vråer.

Det som verkligen revolutionerat detta är Facebook, där du gratis och otroligt enkelt kan lägga ut dina saker till försäljning. Denna funktion har Facebook verkligen utveckling bara här de sista månaderna. Så nu har de en marknadsplats där du kan köpa och sälja saker.

Fördelen med just Facebook är att du så himla enkelt kan ta en bild med din mobil, lägga upp annonsen med enbart några klick och sedan casha in och bli av med sakerna. Att det dessutom är gratis gör ju inte saker sämre.

Det som är extra roligt är att min sambo nu är helt inne på detta. Hon är betydligt duktare än mig på att rensa bland saker hon inte använder och säljer. Sist vi gjorde en gemensam storrensning var när vi bodde i tidigare lägenhet. Det häftiga då var att vi fick ihop i princip hela reskassan när vi åkte till Thailand det året. Helt otroligt kan jag tycka.

Pengarna som kommer in denna gång kommer dels investeras i huset igen genom att fortsätta renovera kvarvarande rum. Men en hel del kommer även gå in till pengamaskinerna såklart. Nu ska jag fortsätta gräva i ena förrådet i källaren. Förstår inte vart alla saker kommer ifrån, med tanke på att vi gjort denna utrensning många gånger tidigare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *