SSAB Faller tillbaka efter KM

Publicerad 2 oktober, 2014

På två dagar har SSAB tappat över 7% vilket känns lite småtrist. Den enkla förklaringen är förmodligen att bolaget hade kapitalmarknadsdagar igår där man inte sa tillräckligt mycket bra saker som marknaden hade hoppats på.

Det verkar som att prissänkningen på råvaror inte kommer ge effekt riktigt än på grund av kontrakt som löper över tiden. Dock så är jag fortfarande säker på att bolaget kommer få skjuts i lönsamheten av dessa faktorer tillsammans med att synergieffekterna ska spara bolaget 1,4 miljarder per år. Det tråkiga var att detta skulle få full effekt först 2018, men så kan det vara.

Det lockar givetvis att köpa fler SSAB nu när det föll så mycket på kort tid. Men jag sålde faktiskt 500 aktier i 203 Web Group igår för att köpa några fler SSAB. Totalt blev det 140 st aktier för 51,90 kr styck. Detta visade sig vara lite för tidigt då kursen är under 50 lappen i skrivandets stund.

Som sagt så är jag sugen att köpa fler men jag står kvar vid min strategi att fylla på i korta räntefonder eller obligationsfonder framöver. Ny insättning lär ske först i slutet av oktober så vi får se var kursen står då.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *