Spöar du Inte Index?

Publicerad 18 augusti, 2014

Hela tanken med att välja ut enskild aktier (bortsett från att det är sjukt kul) är ju att vi förväntar oss spöa index. Jag menar lyckas vi inte med det över tid så är det betydligt enklare och mindre jobb att köpa en gratisfond så som Avanza zero eller Nordnets motsvarigheter som i princip följer index.

Jag skriver hela tiden ner affärer jag gör samt följer utvecklingen i min depå för att ha koll på hur det faktiskt går. Jag väljer medvetet att ta lite större risk ibland, väljer inte bara storbolagen för att efterlikna index. Hittills har det visat sig vara en väldigt bra strategi, samtidigt som jag lärt mig otroligt mycket om bolagen jag följer och om ekonomi i övrigt.

Ett tips är därför att noga föra statistik över hur din portfölj utvecklas jämfört med index. Spöar du verkligen index över tid? Visst, alla kan ha ett eller några dåliga år, men hur ser du ut i det långa loppet?

Jag vet flera personer som säkerligen skulle få bättre utveckling på sina pengar om de placerade dem i billiga indexfonder. Förhoppningsvis kommer jag fortsätta att spöa index även i framtiden, jag menar aktier är ju en stor passion hos mig och det vore ju inte lika roligt om det inte gick bättre än snittet.

 


2 thoughts on “Spöar du Inte Index?

    1. Investeraren Post author

      Ja visst är det så! Vi har alla vår kamp mot index 😉

      Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *