Sparmål för 2016

Publicerad 29 december, 2015

I skrivandets stund är det endast tre dagar kvar av 2015 och ett nytt år fyllt av sparmöjligheter står runt hörnet. Därför har jag passat på att uppdatera sidan med mina mål här på investerarens med nya utmanande sådana för nästkommande år. Jag kan även först konstatera att jag inte lyckades uppnå särskilt många av föregående års mål, även om jag kom nära med flera. I stora drag beror detta på att vi flyttade till hus vilket påverkade kassaflödet och sparmöjligheterna ganska kraftigt under tredje och fjärde kvartalet. Men med detta i åtanke samtidigt som jag lyckades spara så mycket som jag ändå gjorde gör att jag är otroligt taggad inför nästa år!

Så här ser mina ekonomiska mål ut för nästa år:

2016

  • Erhållit minst 18 000 kr i utdelningar under året.
  • Nettosparat 150 000 kr under året.
  • Haft en genomsnittlig sparkvot på 65%.

Tanken med målen

Jag gillar att ha några få men samtidigt utmanande mål som jag kan fokusera fullt ut på, istället för att ha en massa olika där mitt fokus lär spridas över alla vilket lätt leder till att man tappar just fokuset.

Som jag också pratat åtskilliga gånger om här på bloggen är att det vi fokuserar på tenderar att bli verklighet och vad vill jag ha ut med allt sparande? Jo att en dag kunna leva helt eller delvis på utdelningar helt passivt! Därför är det inte så konstigt att mycket fokus ligger på att maximera just utdelningarna samt att spara maximalt för att kunna köpa fler utdelare till mina pengamaskiner.

Så ska jag lyckas uppnå dessa

Vad är det då som krävs för att jag ska lyckas med dessa mål? Den viktigaste punkten är att det inte får ske några större kapitalbindningar vilket sker när du köper ett boende, en bil osv. Förutsatt att inte bilen klappar ihop så ser det ljust ut på den fronten för nästa år.

Nästa blir helt enkelt att fortsätta med vanorna som gör en rik. Alla klassiska tips så som att cykla istället för att ta bilen, att äta matlåda istället för på restaurang kommer tillsammans bidra med en betydande del i bygget av pengamaskinerna.

Vilka är dina mål för 2016?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *