Sparkvot Augusti

Publicerad 18 september, 2015

Den stora anledningen till att jag sparar och investerar så hårt som jag gör, förutom att det är otrolig roligt och lärorikt, är för att en dag ha passiva inkomster som överstiger mina utgifter. Det skulle innebära att jag inte var beroende av ett jobb för att leva mitt liv. Just nu så har jag ett jobb som jag verkligen älskar, men tanken på att pengarna trillar in där oavsett om jag går till jobbet eller ej är otroligt motiverande!

Jag lever mycket efter principen att det vi fokuserar på tenderar att växa. Är du en person som fokuserar mycket på dina problem snarare än saker du har att vara tacksam för, ja då kommer du säkerligen känna dig väldigt nere och livet kommer kännas tungt. För att använda detta till fullo på det ekonomiska planet tänkte jag därför varje månad publicera ett inlägg som kommer fokusera på kassaflödet och framförallt sparkvoten. Månadsrapporterna jag presenterar varje månad handlar mer om tillgångar och skulder, medan en sparkvot är bra för att se hur mycket jag faktiskt sparar varje månad i förhållande till vad jag tjänar.

Inkomster och utgifter augusti

Om vi då kikar på september månad så är det följande siffror som dyker upp.

  • Inkomster: 49 537 kr
  • Utgifter: 28 188 kr
  • Sparande: 21 350 kr
  • Sparkvot: 43%

Den här månaden bjöd på en rejäl inkomst vilket beror på utlandstjänstgöring med efterföljande traktamente. Även utgifterna drog iväg då jag räknat med traktamente och sedan dragit bort utlägg jag haft för jobbets räkning.

Det viktiga här är att kolla på sparkvoten. Mitt mål är att denna ska överstiga 65% varje månad, och kikar jag tillbaka på tidigare månader så har det varierat en hel del men haft en positiv trend vilket är positivt.

Här under kommer en graf över sparkvoten sett över året tillbaka till mars.

sparkvot för augusti

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *