Sparande kommande månaderna

Publicerad 31 mars, 2015

Som ni vet så drar jag till Florida i slutet på den här vecka. Kommer bli två otroligt sköna och roliga veckor som jag verkligen ser fram emot. Allt för resan är i princip betalt men som alltid när man är på resande fot så kommer kostnaderna ofrånkomligt att öka en aning. Men jag kör på ändå och tror mig kunna spara en hel del även i april, vilket jag kunde göra den här månaden trots två veckor semester även då.

Blickar jag ännu längre fram så kommer jag nu i april att göra min sista inbetalning till CSN, där jag tvingats betala tillbaka över 4000 kr per månad. Detta då jag sista terminen under mina studier råkade passera brytgränsen varav CSN snällt bad mig skicka tillbaka 50 000 kr i ett svep. Detta kommer innebära 4000 extra att investera varje månad vilket känns hur bra som helst. Det här är ju pengar som jag lärt mig leva utan.

Jag fortsätter att finslipa på mina investeringar och just nu känns det väldigt svårt att veta hur jag ska agera. Samtidigt så påminner jag mig själv att det nästan alltid känns svårt att veta, jag menar det kommer alltid finnas en oro och otydlighet på börsen, det hör ju liksom till marknaden. Dessutom så pratar nästan alla om krasch just nu vilket gör att jag tror att det kanske blir en korrektion, men då en snabb sådan som vi såg i höstas.

Nej börsen kommer alltid vara svår. Det kommer nästan aldrig vara helt uppenbart när du ska handla förrän efteråt. Börspodden pratade om att Johan under 2009 hade mailat med en kompis där de pratade om att det var så svårt att hitta intressanta case. Nu i efterhand är det ju såklart självklart att allt var köpvärt under den perioden. Men när vi väl är här och nu så kommer det aldrig vara uppenbart.

Nej jag fortsätter att bygga på min nya ISK med indextunga utdelande bolag. Så okomplicerat som det kan bli. Sen kommer jag även fortsätta bygga på fondportföljen. Dock kommer det givetvis bli i lägre takt nu när vi trots allt står historiskt högt, men sluta helt, nej det kommer jag inte göra. Det här investerande är så enkelt att vilken idiot som helst skulle kunna göra den.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *