Spara pengar och investera mer

Publicerad 24 oktober, 2014

I och med att Avanza gick ut med sina nya courtage så tog jag tillfället i akt att kika igenom hur mycket courtage jag betalat på slutet. Jag har tidigt nämnt att jag tycker jag gjort alldeles för många transaktioner och visst är jag lite av en swingtrader.

Hur som helst så visar det sig att jag de senaste 3 månaderna lagt närmare 2000 kr på courtage! Det är på tok för mycket och det handlar som sagt om att jag gjort alldeles för många transaktioner. Nu har jag visserligen gjort trades som inneburit vinst, men ändå.

Nej nu blir det att dra åt snaran ännu hårdare och fortsätta på mitt spår med utdelningsaktier och inte maniskt följa börsen som jag gör nu. När det svänger kraftigt som det gör just nu blir det alldeles för lätt att tradea vilket kostar dyrt i form av en massa courtage.


4 thoughts on “Spara pengar och investera mer

 1. Investeraren Post author

  Det är en strategi som passar mig och jag tror på det i längden där utdelningarna återinvesteras i fler aktier. Dessutom har jag en vision att aktieutdelningar som vara en större del av min inkomst i framtiden. 🙂

  Reply
 2. Utdelninsgflow

  Ni missar något av det viktigaste, nämligen utdelningstillväxten som gör att utdelningen på originalinvesteringarna ökar väldigt över tid och skapar en snöbollseffekt tillsammans med återinvesteringen av utdelningarna. Det är en hel kultur i USA, googla Dividend champions.

  Reply
 3. Calle

  Givetvis kommer det finnas en utdelningstillväxt men den tillväxten kommer finnas ändå. Oavsett om jag får den via kursökning eller via utdelning. Ska jag återinvestera utdelning måste jag dessutom betala courtage. Dessutom så får du även mindre utdelning om vinsten minskar.
  Inget seriöst sett att försöka slå index på. Det är något jag skulle likna vid TA nästan.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *