Spara pengar med rabatter

rabattkoderAtt handla på nätet gör nästan alla i dagens samhälle. Vissa personer väljer att köpa det mesta på nätet medan andra föredrar butiker i vissa avseenden. Själv så är jag en blandning, där jag försöker att köpa det mesta på nätet just för de bättre priserna men även på grund av all tid det sparar. Det här med att strosa runt i butiker är inte riktigt min grej så där lämpar sig näthandeln väldigt bra.

En sak jag fått upp ögonen för på sistone är det här med rabattkoder och hur mycket det faktiskt går att spara med hjälp av dessa. Fick tipset av en kompis om bland annat sidan rabatterat.se där de samlat koder för en rad olika nätbutiker och vid flera tillfällen har jag kunnat sänka priset med ibland upp till 10%. Rätt otroligt med tanke på hur enkelt det är att hitta en kod på dessa samlingssidor.

För en person som lätt faller dit att handla när rabatter ges så finns det givetvis en risk att handla med med dessa koder. Men för en sådan som mig som ändå har bra koll på ekonomin samt kostnader så är det en riktigt fröjd när jag ändå lär köpa något med instället kan betala ett lägre pris. Allt med hjälp av att kopiera in en rabattkod.

Det verkar även som att konkurrensen bland nätbutikerna hårdnat rejält på senare år, inte minst då det inte kräver speciellt stora kostnader för att starta upp en e-butik. Därmed har även erbjudandena blivit mer och mer generösa, där butikerna verkar tävla i vem som kan ge bästa rabatterna. Sidor som prisjakt och pricerunner har även dem bidragit till att prispressen i sig blivit betydligt hårdare. Där kan vi konsumenter få svart på vitt vart vi kan köpa den billigaste produkten, något som är betydligt svårare att göra i fysiska butiker. Där är det inte lika enkelt att jämföra produkter mellan butiker som det är direkt på nätet.