Spara pengar i ett hus

Publicerad 10 augusti, 2015

Även om jag har semester just nu så jobbas det för fullt från mina sida. Jag planerar ett nytt kök, pratar med hantverkare och försöker helt enkelt att planera så mycket som möjligt för att renovering och flytt ska gå så smidigt som möjligt.

Att flytta till hus innebär att ”hyran” består av en rad nya faktorer. Nu i lägenheten så är det ju väldigt enkelt där avgiften endast är en summa där allt ingår. Det som tillkommer sedan är försäkring samt tv, bredband och så vidare. Inte allt för många faktorer du själv kan påverka med andra ord.

Husets avgift varje månad har betydligt fler rörliga och påverkbara delar, något som en inbiten kassaflödesinvesterare som jag älskar! Väldigt enkelt så har du ju nu helt plötsligt:

  • Uppvärmning
  • Elkostnad
  • Renhållning
  • Sotning
  • Försäkring
  • Vatten
  • TV&Bredband

Med andra ord kan jag vara med och påverka storleken på två tredjedelar av den totala utgiften, något som i alla fall fått mig att läsa på en massa. Att jämföra elpriser och försäkring håller jag på med just nu. Det är inga konstigheter utan något jag gjort många gånger tidigare för att försöka spara pengar. Vad som blir nytt för mig nu är framförallt hur vi kan energieffektivisera huset så mycket det bara går. Jag är villig att investera i smarta lösningar som sänker vår energiförbrukning och därmed även driftkostnaden.

Jag har redan en del idéer för hur vi ganska enkelt kan spara några kronor varje månad. Något som jag också fått upp ögonen för är nu när vi ska göra ett nytt kök och därmed behöver nya vitvaror. Nu är energiklassificeringen, alltså kort och gott hur energieffektiv apparaten är och därmed hur lite energi den förbrukar per år blivit högst intressant. Det skulle jag aldrig ha tittat på till en lägenhet med tanke på att jag där inte betalar min egna elförbrukning själv så som upplägget är nu i min förening.

Vad är ditt bästa tips för att spara energi i ett hus och sänka driftskostnaden?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *