Spara 1 Miljon Kronor

Publicerad 15 oktober, 2013

Ett av mina stora ekonomiska mål är att spara ihop till en förmögenhet på 1 miljon kronor. Ett mål jag är ganska säker på att jag delar med många andra, kanske har du som läser samma mål.

Men samtidigt så bör man fråga sig vad just en miljon kronor ska ge? En hög med pengar på banken gör i alla fall inte mig lyckligare, däremot så är tid pengar i det avseendet att du inte behöver byta din tid mot pengar ifall du är ekonomiskt oberoende, och det är här jag blir riktigt intresserad.

Tanken med min aktieportfölj är att i framtiden ha större delen i bolag som delar ut pengar och därmed har en hög direktavkastning. Jag kommer då ha möjlighet att leva på utdelningarna, även om det kommer kräva mer än 1 miljon kronor för att leva i den grad vi gör just nu.

Men den första miljonen är en början och ett mål jag vill uppnå just för att visa att det är möjligt. Jag har normala ekonomiska förutsättningar och mitt sätt att nå miljonen kommer vara genom hårt arbete och smart sparande. Det tror i alla fall jag är en vinnande kombination.


2 thoughts on “Spara 1 Miljon Kronor

 1. MrA

  Varför har du 263 000 placerat i Kapitalförsäkring när du har 74813 i billån, låter inte som någon sund affär om du inte har superränta på billånet?

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej,
   Av den enkla anledningen att jag över tid är rätt säker på att spöa räntan på billånet som för närvarande är 5,4 % där jag även får dra av i deklarationen. Jag behöver med andra ord bara spöa 5,4% minus ränteavdrag vilket jag gjort med råge hittills.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *