Skapa pengamaskin genom företagande

Publicerad 26 augusti, 2017

Något som jag och sambon pratar allt oftare om är att driva bolag. Jag driver sedan ett par år ett företag parallellt med min anställning, mer som en hobby. Men även min sambo är intresserad av att starta upp någon form av bisyssla. Företagande är något jag älskar ända sedan jag startade mitt första UF företag på gymnasiet. Förmodligen är det även därför jag har ett så starkt intresse av aktier och att analysera bolag.

Flera olika pengamaskiner

Vår primära pengamaskin är som bekant aktieportföljen, där vi försöker bygga vidare på denna varje månad. Men det finns ju helt klart fler möjliga pengamaskiner, där pengar kan komma in mer eller mindre passivt.

Ett sådant alternativ är just företagande. En stor del av de som blir riktigt rika blir det genom företagande. För mig har företagandet kommit naturligt genom att jag har ett intresse som företaget byggt kring. Detta tror jag är väldigt viktigt för att man ska orka hålla igång och känna sig motiverad över tid.

Jag hoppas verkligen även min sambo spinner vidare på idén om att driva eget. Inte minst för att man lär sig otroligt mycket på att driva sitt egna aktiebolag. Något man sedan har väldigt mycket användning för när man analyserar aktier till portföljen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *