Skapa förutsättningar för att bli Miljonär

Publicerad 13 februari, 2015

Ni som hängt med här på sidan ett tag vet att jag lagt väldigt mycket krut på att skapa dem bästa förutsättningar som går för att bli miljonär innan jag fyller 30. Jag tog nyligen beslutet att sälja min bil från 2010 för att istället köpa en billigare samt äldre bil tillsammans med min sambo. Det var helt enkelt så att jag i princip aldrig använde bilen samtidigt som den kostade massor i försäkring samt bjöd på ett stort värdetapp år efter år.

Nej det passar inte investerarens filosofi, jag är beredd att åka lite sämre ett par år för i ärligheten namn är nya flashiga bilar främst något folk köper för att imponera på andra. Helt galet tycker jag.

Hur som helst så har jag även gjort en del andra åtgärder som alla förbättrat mitt kassaflöde så jag kan investera mer.

 • Omförhandlat lån vilket gett lägre räntekostnader.
 • Sålt en massa prylar jag inte använder.
 • Jämfört försäkringar och därmed sänkt kostnaderna för dessa.
 • Sagt upp dyra tidnings- samt tv-prenumerationer jag inte använde.

Det finns massor av saker du kan göra för att skapa bättre ekonomiska förutsättningar. Men jag nöjer mig inte här utan letar ständigt efter fler möjligheter att förbättra vår ekonomi.

Jag kommer fortsätta rensa på vinden och sälja saker som inte används. Många bäckar små blir till slut en fin del i portföljen.

Har du fler tips på hur man kan sänka sina kostnader? 


4 thoughts on “Skapa förutsättningar för att bli Miljonär

 1. kanjagblirik

  Bli student! Finns en hel del fördelar av att vara student, tänker mig billigare bredband, mobil abonnemang och dessutom ICA bankkort kostnadsfritt. Att läsa en distanskurs klarar alla av oavsett om man jobbar eller inte.

  Mvh

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Hej!
   Du det är verkligen ingen dum ide, just nu får jag nöja mig med att frugan är student så glider lite räkmacka på hennes rabatter. 😉

   Reply
 2. Christoffer

  Hej Investeraren,

  Gillar din inställning till ekonomi, vi resonerar rätt så lika.

  Man blir ju miljonär med hjälp av de låga utgifterna inte på de höga inkomsterna.
  Kan man hålla utgifterna nere på 8-10.000kr i månaden och drar in 20.000kr+ netto och investerar överskottet i aktier så går det fort. Utdelningar och börsuppgång är som raketbränsle för pengamaskinen.

  Det jag kommit till insikt med sedan jag började optimera ekonomin är följande.

  Hålla sig frisk
  Att vara hemma från jobbet för att man är sjuk är kostsamt.
  Att behöva gå till tandläkaren för besvär i munnen är kostsamt.
  Därför är det viktigt att satsa på sin hälsa och tänka på att man rör sig och äter bra mat.

  Transportmedel
  Äg ingen bil. Låna genom bilpool. Måste man ha bil så kör en äldre bil som inte minskar så drastiskt i värde på några år. Välj en bil med låga fasta driftkostnader ( skatt, försäkring, reservdelspriser ). Cykla kortare sträckor. Åk kommnualt.

  Mat
  Planera måltider, storhandla, se till att använda allt som köps så man inte behöver slänga så mycket.

  Telefoni / bredband
  Se över vilka leverantörer som finns och se efter om man kan komma ner i pris men samtidigt inte tappa kvalitet på tjänsten.

  Prenumerationer
  Avsluta de prenumerationer som inte är nödvändiga. Tidningar, tv-tjänster o.s.v.

  Prylar
  Köp telefoner, datorer och elektronikprylar begagnat på blocket. Då slipper man den största värdeminskningen.

  Dyra vanor
  Rökning, snusning, krogbesök, taxiresor och alkoholkonsumtion. Kan man dra in på detta eller helt sluta?

  Detta är områden som jag själv har arbetat med att optimera. Sedan ska man inte glömma bort i allt arbete med utgifter att unna sig saker och njuta av livet. Köpa ett fint rött vin, laga en fin middag, åka iväg på en spaweekend, komma iväg på semester. Allt handlar ju om att hitta den där balansen där man unnar sig lagom mycket men samtidigt kan investera en hel del.

  // Christoffer

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Jag håller verkligen med att vi verkar tänka väldigt lika när det kommer till ekonomi! Tack för alla bra tips du delar med dig av, några har jag redan använt men flera är helt klart värda att lägga mer krut.

   Det här med matlådor är något jag och tjejen varit väldigt dutktiga med de senaste månaderna. Dels har jag min hårda styrketräning att tacka det för då jag vill ha väldigt bra koll på vad jag får i mig vilket är otroligt mycket enklare om man lagar maten själv. Därför har det blivit storkok med matlådor varje söndag. Pengarna detta sparar är dessutom otroligt fint.

   Sen håller jag med dig om att man lär unna sig njutning emellanåt. Vi går rätt ofta på bio, äter god mat på lördagar. Samtidigt så är det precis som du skriver ens generella inställning till utgifter som avgör när och hur snabbt man når miljonerna. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *