Skaffa Fler Inkomstkällor

Publicerad 16 oktober, 2013

Jag skulle gissa på att en stor del av befolkningen har en enda inkomstkälla, sitt arbete. Det är verkligen inte fy skam och man ska vara glad ifall man har ett jobb idag, framförallt om man är yngre.

Samtidigt så är det många gånger svårt att påverka storleken på den inkomsten. Är det en större industri du arbetar på får du ofta nöja den men en löneökning motsvarande inflationen varje år.

För egen del vill jag gärna öka takten i mitt sparande samt investerande och ett sätt att göra detta på är genom att skaffa sig fler inkomstkällor – något som jag gjort.

I dagsläget har jag tre inkomstkällor, mitt vanliga arbete, mitt företag samt styrelsearbete i bostadsrättsföreningen. Av dessa är det främst företaget jag har störst möjlighet att påverka storleken på den inkomsten.

Jag tänkte nu gå igenom dessa tre typer av inkomster och ge min syn på respektive inkomsttyp.

Lönearbete

Som jag skrivit om tidigare så arbetar jag som civilingenjör. Jag tog examen förra året så har därför arbetat lite mer än ett år. Här måste jag säga att lönen är helt ok, samtidigt som jag har bra förmåner med flexibla tider.

Samtidigt så bor det en stark entreprenör i mig och drömmen är att en dag styra över min tid helt och hållet samt kunna försörja mig på egna företag och projekt. Mer om det lite längre ner.

Mitt lönearbete är där jag lägger ned mest tid, samtidigt som jag inte har några jättemöjligheter att påverka min lön. Men men, lönen är helt ok måste jag ändå medge och bidrar till att jag kan investera en massa pengar varje månad.

Eget företag

Under min studietid började jag koda och bygga hemsidor. Med tiden lärde jag mig att tjäna pengar online och detta har med åren resulterat i mitt företag. Detta är något som jag verkligen älskar att hålla på med, samtidigt som det ger en väldigt fin sidoinkomst varje månad.

Personligen så tror jag att just pengarna från företaget kommer vara ett stort bidrag till hur min förmögenhet växer, just för att det ger möjlighet att spara en massa extra pengar varje månad.

Styrelsearbete

Jag sitter i dagsläget som ordförande i min bostadsrättsförening vilket ger en liten slant varje år. I förhållande till tiden jag lägger ner så är det väldigt kass ersättning. Samtidigt så är det en väldigt bra skola där jag lär mig driva fastigheter och hur dessa sköts, jag skapar bra kontakter med banken osv. I slutändan ger detta mig runt 1600 kr per månad, vilket därmed nästan halverar grundhyran på lägenheten.

Det känns väldigt bra att jag har mer än en inkomstkälla. Dels för att det ökar på takten jag kan spara samt investera, men även som en trygghet då inget jobb idag är 100% säkert.

Hur många och vilka inkomstkällor har du?


2 thoughts on “Skaffa Fler Inkomstkällor

  1. Investeraren Post author

   Hej!
   Jag driver en webbyår med främst egna projekt. Så tjänar pengar på lite olika webbplatser samt att göra hemsidor åt andra.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *