Senaste tidens aktieaffärer

Publicerad 27 februari, 2016

Jag skriver ju väldigt sällan om mina affärer här på bloggen. Detta har en ganska naturlig förklaring. Ända sedan jag bestämde mig för att helhjärtat månadssparande i ett gäng utdelningsaktier så är mitt sparande otroligt systematiskt och enkelt. Varje morgon när lönen har kommit in så skickar jag över ca 15 000 kr till Avanza. Dessa fördelar jag sedan jämt i min Svenska utdelningsportfölj där jag helt enkelt köper för ungefär lika mycket i varje bolag. Idag består denna av 12 bolag, men då ett av dessa är Telia som jag inte vill öka i framöver då jag inte tror på höjd utdelning framöver, så blir det alltså 11 bolag som detta fördelas över.

Det enda jag gör som är lite mindre systematiskt är att jag fördelar lite mer i mina fyra tyngre innehav som jag valt till Castellum, HM, Atlas Copco och ABB. Så exempelvis denna månad så valde jag att köpa aktier för ca 2000 kr i dessa fyra och ca 1000 kronor i resterande innehav.

Dock så gjorde jag för några dagar sedan en försäljning i mitt största innehav Realty Income. Det här har inte med att göra att jag inte tror på bolaget, utan då aktien stigit väldigt mycket på kort tid så har den fått en alldeles för stor vikt i portföljen, varav jag väljer att nu minska. Trots att jag gör en ganska stor försäljning på över 60 USD per aktie nu så kommer den fortfarande vara största innehav ett tag till.

I slutet på mars så är det ganska precis ett år sedan jag började investera på detta sätt och jag kan redan nu säga hur otroligt väl det passar mig som person. Jag älskar att kalkylera dagarna innan löning för hur mycket jag kan tänkas föra över denna månad och med målet att fokusera på utdelningarna så påverkas jag inte alls av att börsen faller som jag gjorde med mina tidigare strategier. Nu ser jag det snarare som en fördel då jag kan köpa fler aktier för samma peng.

Snart är det dags för februaris månadsrapport vilket ska bli riktigt skoj att följa upp. Ha en trevlig helg!


2 thoughts on “Senaste tidens aktieaffärer

 1. Johan Löfgren

  Jag nickar igenkännande. 🙂
  Har du ögnat något på Alfa Laval. Har ännu inte samma track-record som Atlas Copco, men siffrorna ser fina ut.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Alfa är ett otroligt fint bolag med bra historik som dem skulle absolut kunna plats.

   Kan mycket väl hända att jag tar in dem framöver. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *