Så här investerar jag varje månad

Publicerad 31 mars, 2016

Jag fick en kommentar på ett tidigare inlägg med önskemål om att redovisa exakt hur jag investerar varje månad. Så här kommer därför ett sådant inlägg.

Som ni kanske känner till vid det här laget så är mitt sparande och investerande väldigt systematiskt och enkelt. Jag har två olika pengamaskiner där en består av utländska aktier och en med enbart svenska. Det genomgående temat är att alla bolag som finns i dessa är duktiga på att dela ut pengar och framförallt höja utdelningen varje år helst.

Vad händer då när löningen trillar in varje månad? Jo jag skickar genast in ca 15 000 kr direkt till Avanza. Därefter fördelar jag dessa hyfsat jämt i min Svenska utdelningsportfölj och anledningen till det är att jag vill att den ska bli betydligt större än den utländska just för att minska på valutarisken. Jag säger att det är hyfsad jämn fördelningen men det jag gör på uppesittarkvällen innan löning är att jag lägger in alla aktier som ingår i den svenska pengamaskinen, skriver in senast betalda kurserna och fördelar sedan pengarna som jag skickar in från lönen.

Jag har fyra stycken aktier som jag lägger lite extra tyngd på och dessa är Castellum, Atlas Copco, HM och ABB. Annars fördelar jag resterande summa jämnt så att jag försöker hålla den procentuella fördelning som är i portföljen.

Så här såg det till exempel ut denna månad:

aktieköp

Här har ni svart på vitt hur jag handlade denna månad. Med andra ord tar jag inte hänsyn till att försöka tajma marknaden, så jag håller inte på pengarna en dag extra eller så. Jag tror helt enkelt att det kommer bli riktigt fina GAV på dessa över tid om jag fortsätter att köpa så här månad efter månad. Dessutom så sover jag gott om nätterna och behöver inte bry mig överdrivet mycket hur börsen svänger från vecka till vecka.


12 thoughts on “Så här investerar jag varje månad

 1. John

  En fin inköpslista! Någon särskild anledning till att du inte väljer industrivärden C och Investor A som är lite billigare?

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Jag fick en fråga på det tidigare och nu har jag faktiskt viktat över till C aktien. Hade missat att spreaden var så stor mellan dessa två så det finns absolut ingen anledningen att köpa A aktie som småsparare. 🙂

   Reply
 2. Beundraren

  Hej,

  Väldigt bra information för oss som precis ska påbörja vår egna pengamaskin.
  Jag förstår att du månadsvis investerar i din svenska pengamaskin för att undvika större valutarisk.

  – Hur sker investerandet för din globala pengamaskin?
  – Gör du det också månadsvis?

  Mvh

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Roligt att du uppskattar inlägget!

   Just nu så har investerandet i den stått stilla, men så småning om kommer jag även där fylla på i bolagen jag har. Men det kommer inte ske lika systematiskt som i den Svenska maskinen just för den lite högre courtagen på dessa aktier. Kan nog bli att jag fyller på i 2-3 amerikanska bolag per månad då.

   Reply
 3. Anders Pengaregn

  Härligt att få läsa om hur du investerar. Också skönt för en nybörjare att se att du gör det mer eller mindre på automatik och skiter i att försöka tajma. Jag har märkt själv att det är väldigt lätt att stirra sig blind på att försöka köpa till ”rätt pris”.

  MvH Pengaregn

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Roligt att det uppskattas Anders! Det är som du säger så otroligt lätt att stirra sig blind på fel saker och att försöka tajma marknaden hela tiden är i min värld en omöjlighet. Genom att hålla det enkelt och systematiskt så kommer jag få både de där riktigt billiga lägena men även ibland dem dyrare. 🙂

   Reply
 4. Utdelningsstugan

  Hej Investeraren!

  Kul att se att du investerar exakt på samma sätt som jag gör. Då måste det ju vara den perfekta strategin? 😉

  Lycka till framöver!

  /Utdelningsstugan

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Härligt utdelningsstugan!
   Tror också detta är en vinnande strategi i längden. 🙂

   Lycka till du med!

   Reply
  1. Investeraren Post author

   Det kommer ett inlägg om 2 dagar om exakt det 🙂 så vill inte spoila men kan säga att det är lite 😉

   Reply
  1. Investeraren Post author

   Fint och välskött bolag som visat på att de kan tjäna mer pengar och höja utdelningen år efter år. Så inte något djupare ån så 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *