Så fick vi ihop till hela Reskassan

Publicerad 17 februari, 2015

Som ni vet så väntar två riktigt härliga semestrar för mig inom ett par veckor. Med tanke på den sparare jag är så låter det helt galet när jag säger att jag först ska spendera två veckor i Thailand, för att sedan tillbringa ytterligare två veckor i Florida. Men tro mig, det är inga spontanresor utan allt ifrån flygbiljetter till boende har jämförts och priserna hållits ner på en riktigt bra nivå. Dessutom är resor en av mina stora passioner och något jag väljer att unna mig.

När vi nu närmar oss resorna så är det mesta betalat så som flygbiljetter samt boende. Till det tillkommer fickpengar som ska täcka mat, nöjen och diverse annat. När det kommer till Thailand så har jag ganska bra erfarenhet från mina två tidigare resor dit hur mycket jag spenderar på två veckor. Jag och sambon räknar med att klara oss på 7000 kr för mat och nöjen, med tanke på att boende som sagt är betalda.

Det fina i kråksången är att hela det beloppet nu ligger i en sparburk med pengar från saker vi nyligen sålt! Hela reskassan kommer alltså från pengar som jag och sambon fått genom att sälja prylar som legat på vinden och som vi inte använder längre. Wow säger jag bara, det känns som galet mycket pengar för saker som vi knappt visste att vi hade.

Till Florida sitter vi dessutom på nära 500 USD vilket vi fick i present förra året, en summa som har vuxit med tanke på hur mycket dyrare dollarn blivit mot kronan bara under den perioden.

Nu ser jag verkligen fram emot att få koppla av i sol och värme samt komma bort från börsen ett tag. Det ska bli skönt att inte kunna bevaka börsen hela dagarna utan endast kolla några få gånger per dag, då förhoppningsvis börsen inte ens är öppen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *