Ryssen får väldigt mycket stryk

Publicerad 10 december, 2014

Det har väl inte undgått någon börsfantast att Ryska börsen blivit rejält skadeskjuten den senaste tiden och har haltat ner för en väldigt brant backe. Jag köpte en liten post ryssfond förra månaden till min renodlade ISK fondportfölj. Sedan dess har fonden sjunkit 15% till. Som tur är så är delen väldigt liten än så länge och förhoppningsvis fortsätter fallet tills jag kan fylla på med fler fondandelar vid löning.

Julen närmar sig med stormsteg och det står inte på förrän tomten kliver innanför dörren med sin skrovliga röst och vita skägg.

Jag är så otroligt motiverad att tjäna ännu mer pengar och spara maximalt nästa år. Just nu går det väldigt trögt men förhoppningsvis står mina oljeaktier högre om lite mer än 12 månader.

Något som jag också märkt nu när portföljen backat så pass mycket, ofta dagligen, är att pengarna där inte känns verkliga. För mig är det mer byggstenar som i framtiden ska spotta ur sig ett fint kassaflöde i form av utdelningar. Ser jag det så känns det inte lika jobbigt att marknaden idag inte är villig att betala lika mycket för min maskin som det ville för ett par månader sen.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *