Ryska soppan

Publicerad 16 december, 2014

Oj oj oj för andra dagen i rad ser Ryska RTS index som är kopplat mot dollarn ut att tappa över 10%. Det är stor kapitalflykt från det landet just nu och tillsammans med ett oljepris som hittar nya bottennoteringar dag efter dag är det ingen rolig sits för Ryssarna. Jag orkar inte ens spekulera i allt spel som står bakom detta, men kan konstatera att det just nu förstörs en hel del pengar i världen.

Då kan jag samtidigt inte låta bli att reflektera kring att det är just vid kriser som denna där nya förmögenheter skapas.

Jag har sedan en tid börjat småköpa mig i Carnegies Rysslandsfond. Hittills har den backat närmare 20% under den korta tid jag haft fondandelarna, men samtidigt är det fortfarande så små belopp att det inte fått någon påverkan. Däremot är jag sugen att fortsätta köpa en liten del Ryssfond varje månad. Nu i december kommer det förhoppningsvis komma in en hel del fina pengar så vi får se hur mycket jag väljer att lägga på hög kontra investera direkt.

Fortfarande känns hela läget väldigt instabilt och mer pengar i direkta oljeaktier kommer jag avvakta med att stoppa in.

Hur agerar du i rådande oljekris? 


2 thoughts on “Ryska soppan

 1. Calle

  Jag har en exponering mot oljemarknaden på 4% och börjat köpa in Rysslandsfonder igår och kommer nog fortsätta med det ett tag framöver.
  Annars blir det nog inte mer oljerelaterat men jag noterar att norska bolag utanför oljemarknaden tar stryk dem med. Kan vara intressant.

  Reply
  1. Investeraren Post author

   Ja det har jag också tänkt på. Är dock dåligt insatt i andra Norska bolag men kan helt klart vara värt att kika på framöver.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *