Reparation av bil riskerar sparkvoten!

Publicerad 12 april, 2016

Som ni vet så är jag i full färd med månadsutmaningen för april där jag ska uppnå en sparkvot på minst 75%. Hittils har det sett väldigt lovande ut där vi planerat och utfört sparsamma veckohandlingar på mataffären samt att jag cyklat till jobbet i princip dagligen. Dock så har vi en svarte petter i leken som jag även nämnde i ett tidigare inlägg, nämligen bilen.

Detta kapitalförstörande monster på fyra hjul ska alltså besiktas under pågående månad och i ren protest så har en av lamporna börjat lysa på bilen. Här fick jag hjälp av en bekant som kunde läsa ut felkoden med en dator, varav vi kunde konstatera att det var ABS sensorn bak som var trasig. Just typiskt och kan tänka mig att en standard bilverkstad tar någon tusenlapp för detta. Pengar som direkt kommer fula ner sparkvoten och är det något jag verkligen inte vill lägga pengar på så är det bilen!

Men jag ger inte upp där! Nu har jag köpt en sensor som passar till vår Golf för ca 300 kr på Biltema och efter någon timme med research på nätet har jag genom raggarforum och skakiga youtube klipp konstaterat hur denna sensor byts ut. Så nu är det upp till bevis! Lyckas jag med detta har jag inte bara lärt mig något utan även gjort en rejäl insats för sparkvoten!

Återkommer med utfallet av reparationen som ska ske nu i veckan.


2 thoughts on “Reparation av bil riskerar sparkvoten!

    1. Investeraren Post author

      Helt klart tråkig utgift. Hoppas på det bästa 🙂

      Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *