Realty Income – Aktieutdelning varje månad

Publicerad 15 augusti, 2014

En viktig pusselbit i att bli ekonomiskt oberoende är att en stor del av min inkomst i framtiden ska utgöras av utdelningar från aktier. Vanligtvis så delar bolagen ut pengar en gång per år, vilket innebär att jag själv får portionera ut summan över året när detta kommer vara en del av min inkomst.

Ett bolag som däremot sticker ut från mängden och delar ut pengar varje månad är Realty Income Corp. Detta är ett stort fastighetsbolag i USA som äger en rad större fastigheter med stora kända företag som kunder.

Realty Income utgör en stor del av min långsiktiga portfölj och min strategi är att hela tiden fylla på detta innehav. Aktien har stigit en del på sistone och ger i skrivandets stund ca 4.90% i direktavkastning, men har många gånger legat över 5% strecket. Något som också är lite smått fashinerande är att bolaget höjt utdelningen 76 gånger sedan 1994!

Nu finns det givetvis risker även med detta bolag. Räntor kan stiga, de kan tappa viktiga hyresgäster och så vidare. Men faktumet att de har en så pass bra ekonomisk historia trots ekonomiska kriser och kollapser, samt att de delar ut pengar varje månad gör att detta är en given kandidat i min portfölj.

Mina 200 aktier i Realty Income ger mig i dagsläget ca 250 kr i utdelning varje månad. Ett fint bidrag till kassaflödet i portföljen.

Äger du några aktier i Realty Income och vad anser du om bolaget?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *