Rädda ekonomin efter semestern

Publicerad 14 augusti, 2017

Ekar plånboken tomt samtidigt som kreditkortet är maxat nu efter semestern? För många, inte minst barnfamiljer är detta ett faktum när jobb och skola drar igång. Att semestra kostar ofta mycket mer än vi tänkt oss. Många löser detta genom att betala med kreditkortet eller så varav baksmällan kommer nu månaderna efter.

Så hur ska du då bära dig åt för att få upp ekonomin på rätt köl igen? Här tänkte jag ge lite tips hur jag tänker kring det.

Hitta dina bra ekonomiska vanor igen

Vi människor vill göra det enkelt för oss och faller därför lätt in i vanor, bra som dåliga. När vi tenderar att spendera ganska friskt under semestern så är risken stor att den vanan sitter i långt in på hösten. Eller egentligen så länge som du inte gör något för att bryta den. Därför bör du verkligen försöka bryta din spenderarvana och skapa eller hitta tillbaka till din sparvana!

Bästa tipset här är att ha ditt sparande separat, förslagsvis hos Avanza och sedan sätta in pengar där så fort lönen kommer in. Många tänker då att de inte har några pengar att sätta in, men allt räknas! Det viktiga är inte hur mycket du sätter in, utan att du sätter in pengar varje månad. Det är så du tränar din sparmuskel!

Gå igenom förråden

Nästa tips handlar om att gå igenom förråd och skrymslen på saker att sälja. Det är helt otroligt hur mycket pengar du kan tjäna på att sälja saker ni inte använder. Folk tror inte på det här förrän de försöker själva och då blir det ofta en lätt beroende för att det fungerar så bra. Tar du tag i detta kan du verkligen få upp ekonomin på rätsida snabbt efter semestern!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *