PPM Portfölj upp 50% i år

Publicerad 16 maj, 2015

Det här med PPM sparandet och fonderna där är inget som jag egentligen brytt mig särskilt mycket om. Jag räknar med att ha ett så pass stort privat sparande vid den tidpunkten att pensionen blir en sekundär historia.

Hur som helst så är det ändå roligt att placera de PPM pengar jag ändå lyckats skrapa ihop. Länge låg jag i den statligt förvaltade SÅFA som visat sig prestera bättre än de flesta andra fondvalen över tid. Dock gjorde jag en chansning i slutet på December och slängde in 100% i Carnegies Rysslandsfond, något som skulle visa sig vara ett riktigt bra drag. Nu är hela PPM portföljen upp 50% bara i år och jag väljer därför att sälja av Ryssen och köper istället in mig i SÅFA försiktig.

Jag kommer helt klart fortsätta förvalta och se över fondvalen i min PPM. Dock så känns den trygga SÅFA bra nu när marknaden känns lite lurig.

Hur brukar du göra med din PPM, ligger allt i SÅFA eller väljer du fonder aktivt?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *