Portföljuppdatering Oktober 2014

Publicerad 6 oktober, 2014

Vi är nu inne i oktober månad och snart börjar Q3 rapporterna trilla in för bolagen. Givetvis en spännande period och kanske extra intressant att få en hint om i vilken riktning vi rör oss just nu med tanke på att börsen verkar ganska vilsen för tillfället.

portföljen oktober 2014

Det har hänt en del saker i portföljen, även om helheten är densamma. Jag tycker dock fortfarande att jag gör lite för många swingtrades och inte håller på innehaven längre än ett par månader.

För att summera transaktionerna som varit i portföljen för September månad så är det som följer.

  • Akelius Pref såldes 50 st ut för 338,50 kr (gav 332 kr). Totalt blev vinsten i affären  497 kr eller ca 3% i avkastning med en utdelning. Helt ok för den korta period jag ägde preffen. Jag sålde ut precis efter att de annonserat att de skulle släppa fler preffar vilket fick den då befintliga preffen att sjunka.
  • Bonheur aktier köptes i två omgångar under månaden. Först 100 st för 108 NOK i början av månaden och sedan ytterligare 80 st för 102 NOK i slutet av månaden.  Totalt 180 friska aktier in i portföljen.
  • King såldes ut kring 13,38 USD . Den här positionen höll jag endast en månad och det blev i slutändan en förlust på ca 576 kr. I efterhand så var försäljningen bra då aktien backat med över 6% sedan jag sålde.
  • SSAB plockades in i två omgångar. Först köptes 400 aktier för 54,45 kr. Andra omgången gav 175 aktier för 57,45 kr. Ganska dåligt tajmat om vi kikar på det korta perspektivet. Men detta kommer vara en lång placering så det ska väl inte ha någon betydelse i det långa loppet får vi hoppas.

Detta var vad som hände i stora drag under september månad. Då pajgrafen ovanför är tagen idag så ser ni att det hänt en del saker även i början av oktober, men det redovisar jag först om en månad.

Lärdomar och framtida strategi

Ett av mina stora misstag som jag tenderar att upprepa är att jag swingtradear alldeles för mycket. En viktig åtgärd mot detta är att jag satt upp tydligare aktiestrategi som kommer hjälpa mig att ta beslut när det stormar som mest.

Några viktiga lärdomar som jag tar med mig in i oktober och framöver är.

  • Ligga kvar i mina innehav jag har nu som utges av stabila utdelare.
  • Inte byta positioner.
  • Fortsätta fokusera på att göra så stor nettoinsättning i KFn varje månad.
  • Fortsätta köpa Spiltan Räntefond Sverige tills denna är uppe i 100 000 kr.
  • Fortsätta köpa aktier i de bolag jag har som har hög direktavkastning.

Till råga på detta så kommer jag vara än mer hård i att köpa bolag med stabil utdelningstillväx och låta kryddorna vara just kryddor (203 Web Group etc).

Nu ska jag försöka göra så stor insättning som möjligt i KFn i slutet av denna månad så fler värdepapper kan inhandlas!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *