Passiva inkomster från en strand

Publicerad 9 mars, 2015

Ett koncept som verkligen fallit mig i smaken är det här med passiv inkomst. Att du helt enkelt gör ett jobb en gång för att sedan fortsätta få betalt lång tid efter. Jag brukar även kalla det att bygga pengamaskiner.

En pengamaskin som jag investerat i särklass mest pengar i är såklart mina fond- och aktieportföljer. Tanken här att att hela tiden öka på kassaflödet från dessa investeringar i form av framförallt aktieutdelningar. Detta är ett långsiktigt projekt som kommer kräva många byggstenar och att ränta-på-ränta effekten får jobba över tid.

En annan pengamaskin jag byggt på i ett par år är mitt företag. Kort och gott så har jag i företaget byggt upp olika webbplatser där jag säljer saker. Det är inte fysiska saker utan digitala produkter. Allt ifrån annonsering till leverans är samtidigt automatiserat och efter att inledningsvis ha lagt ner otroligt med timmar på dessa projekt så tickar de nu på och tjänar pengar åt mig, även nu när jag ligger på en strand i Thailand.

Om jag lagt ner mycket pengar i pengamaskinen som består av aktier, så har jag lagt ner betydligt mer tid i pengamaskinen som är mitt företag. Detta är en hobby och något jag bygger på nästan dagligen.

Ett tips är därför att försöka tjäna pengar på din största passion eller hobby. Kan du bygga upp en pengamaskin kring något du älskar att göra så kommer det inte bara att ge dig en massa pengar, utan även glädje då du kan göra något du älskar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *