Otroligt många låneaktörer idag

låneaktörerNågot som fullkomligt exploderat på senare år är antalet aktörer som erbjuder olika former av lån. Tidigare var det främst bankerna som erbjöd lån till bolånetagare samt företagare. Idag ser lånekartan betydligt annorlundare ut. I det snabba ekonomiska klimatet vi lever i är det många som vill ha mindre lån och gärna fort. Allt ska gå snabbt idag och folk har helt enkelt inte tid att vänta. Kanske är det därför vi ser så många aktörer som erbjuder så kallade sms lån. Något som verkligen symboliserar hur snabbt och enkelt du kan ta ett mindre lån idag.

Fördelen med att det finns så många aktörer idag är givetvis att priserna pressas för lånetagarna. Det visar också på att marginalerna inom denna bransch varit väldigt gynnsamma och därmed lockat till sig många aktörer de senaste åren. Förmodligen är marginalerna fortfarande väldigt goda för dessa företag, men att priserna pressas i och med intåget av nya företag är nog ganska säkert.

Fördelen i den internetera vi lever i är att allt går att jämföra med ett par klick idag. Oavsett om du ska köpa en gräsklippare eller en ny bil, så kan du på bara några minuter bilda dig en riktigt god uppfattning om vad ett rimligt pris är. Detta är givetvis en enorm fördel för oss konsumenter och vi kan nästan alltid hitta ett billigare alternativ till saker bara vi anstränger oss lite extra. Oavsett om det handlar om att låna pengar eller byta elleverantör.

Det här är en vana alla bör ha innan de köper större saker. Att just jämföra pris och villkor. Bara på våra fasta kostnader kan vi spara tusenlappar varje år på att ha billigare försäkringar, billigare lån och el. Just dessa saker är väldigt enkelt att jämföra just på grund av alla jämförelsetjänster som finns där ute.

Kom ihåg att inte enbart jämföra priset utan även kika på villkoren. Detta gäller framförallt på lån och försäkringar. Många gånger kan en aktör verka billigare men ändå bli dyrare i slutändan. Men även dessa saker är enkla att jämföra bara du är villig att lägga lite tid på det.